Ovo je bombaš koji je ubio 22 osobe

Tajlandski premijer Prajut Čan-oča rekao je danas da lokalne vlasti tragaju za osumnjičenima za bombaški napad u Bangkoku, u kome je poginulo 22 ljudi, među kojima osam stranaca, a 140 je ranjeno.

Svijet 18.08.2015 | 18:00
Ovo je bombaš koji je ubio 22 osobe

Tajlandske vlasti su saopštile da su zahvaljujući snimcima sigurnosnih kamera došle do saznanja ko bi mogao biti izvršilac jučerašnjeg bombaškog napada..

"Danas smo pregledali snimke kamere za osmatranje. Vidjeli smo neke osumnjičene, ali nije jasan snimak. Moramo da ih nađemo", rekao je Prajut novinarima u Bangkoku pošto su osumnjičeni snimnjeni kružnom kamerom televizije ČTV.

Eksplozija se desila oko 19 časova po lokalnom vremenu, u oblasti ispunjenoj turistima, službenicima i kupačima.

"Mnogo je jasnije ko su bombaši, ali ne mogu da otkrivam sada više. Mi nismo isključili terorizam", izjavio je Prajut dok je žurio jutros na sastanak vladinog kabineta, dodaje AP.

Policija je navela da se eksplozija bombe dogodila na raskrsnici kod prestoničkog poslovnog i turističkog dijela u neposrednoj blizini velikih prodavnica i glavnog hinduističkog svetilišta - na glavnoj raskrsnici Radžprašong.

Hram posvećen hinduističkom božanstvu Brahmanu veoma je popularno turističko mjesto u glavnom gradu Tajlanda i nalazi se pored prometnog tržnog centra.

U Bangkoku je relativno mirno otkako je u maju prošle godine vojska smijenila civilnu vladu poslije višemjesečnih, nasilnih demonstracija protiv te vlade.

Vojne vlasti su izazvale nove tenzije kada su saopštile da do 2017. godine neće biti nikakvih izbora i da želi izmjene ustava koje bi dozvolile ustanovljavanje nekakve vrste vlade za vanredne situacije umjesto izabrane vlade.

Automobili-bombe i motocikli-bombe su u Bangkoku gotovo nepoznata pojava, mada se koriste na jugu Tajlanda gdje godinama traje pobuna muslimanskih separatista.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tito.

18.08.2015 18:07

Zamolio bih muslumane širom svijeta da žive u miru sa svojim komšijama.

ODGOVORITE