Ukrajina će se udaljiti od prinudne uprave?

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da će se stanje u Ukrajini popraviti, bez obzira na sve teškoće sadašnjeg perioda, i da će se ova zemlja udaljiti od sramne prakse trenutne "prinudne uprave", stati na noge, te će zajedno sa Rusijom graditi svoju budućnost.

Svijet 17.08.2015 | 20:10
Ukrajina će se udaljiti od prinudne uprave?

"Smatram da su Rusi i Ukrajinci jedan narod, ne pravim razliku", rekao je Putin na susretu sa predstavnicima nacionalnih udruženja tokom radne posjete Krimu.

Putin je istakao da je ubijeđen da će, bez obzira na sve teškoće sadašnjeg perioda, stanje u Ukrajini da se popravi, prenosi "Sputnjik".

"Ukrajina će se pozitivno razvijati, udaljiti od sramne prakse koju vidimo danas, tačnije stavljanja čitave jedne ogromne evropske zemlje pod prinudnu upravu u kojoj ključne pozicije u vladi i regionima zauzimaju strani državljani", rekao je ruski predsjednik.

Putin je naveo da su Ukrajinci treći po brojnosti narod u Rusiji, poslije Rusa i Tatara, i da ih ima tri miliona, od čega je ogromna većina muškaraca koji mogu da budu regrutovani.

"Jasno iz kog razloga su došli u Rusiju", rekao je Putin.

Na konstataciju predstavnika krimskih Ukrajinaca da je odluka o prisajedinjenju tog poluostrva Rusiji bila svjestan izbor, između ostalog i Ukrajinaca, Putin je rekao da je to više puta i sam govorio javno.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

bijeljina

17.08.2015 18:37

A ako kojim slucajem ne bude kako ti kazes onda ces to bombama rijesiti.

ODGOVORITE
Name

dr Dabic

17.08.2015 19:04

Pradjed mi je bio Solunski borac... KO JACI KOBACI.

Name

VRS RVI

18.08.2015 00:19

Putinova još jedna pametna izjava. On pokušava ukrajiskom narodu da otvori šta im rade stranci. Ako dođe do bombi neće ni to biti "problem" što se Rusije tiče. To je zadnja varijanta do koje neće doći osim što će Donbas morati nastaviti borbu ali mislim da imaju dobre zalihe da se brane od fašista i da oslobode još ruske teritorije gdje su Rusi većimsko stanovništvo. Uz to daleko pametniji što se i pokazalo do sada.

Name

putin kralj

18.08.2015 19:54

Jedan je Putin ♥♥♥♥♥♥♥