Klintonovi daju bogatstvo za ljetovanje

Nakon što je Hilari Klinton nedavno u sklopu predsjedničke kampanje objavila plan kojim želi da pomogne pripadnicima srednje klase, odmah je uslijedio šok, jer su ona i Bil iznajmili kuću za odmor u Hemptonsu, čiji dvonedjeljni najam košta čak 100.000 dolara, što je pripadnicima srednje klase više nego nezamislivo.

Svijet 16.08.2015 | 16:15
Klintonovi daju bogatstvo za ljetovanje

Klintonovi iznajmljuju kuću sa četiri spavaće sobe od kolekcionara Andrea Nasera, a koja se nalazi na poznatom Brodvju putu, gdje su smještene kuće bogatih i imućnih Amerikanaca, među kojima je i kuća Harvija Vinstina.

Inače, ovo nije prvi put da Klintonovi iznajmljuju upravo ovu kuću. Navodno su i prošle godine iznajmili istu kuću, gdje su proveli čak tri nedjelje. Inače, bilo je to baš u vrijeme kada je Hilari Klinton izjavila da su po odlasku iz Bijele kuće bili potpuno švorc. Ipak, glavni cilj ovogodišnjeg ljetovanja u Hemptonsu biće organizovanje donatorskih večeri za njenu predsjedničku kampanju, a mnogi već pišu da će biti riječ o tematskim večerima nazvanim "Hilari u Hemptonsu". Kako je ovo stjecište bogatih i slavnih, tako donatora neće nedostajati.

"Klintonovi iznajmljuju ovu kuću na dvije sedmice. Uz njih će odmor provesti i Čelzi, njen suprug Mark i njihova beba Šarlot", kaže izvor blizak demokratskim krugovima, koji još dodaje:

"Međutim, Hilari ne želi da se sazna da s prikupljanjem novca kreće u Hemptonsu, ali sad je već sigurno da će tamo održati nekoliko donatorskih večeri", kaže on.

Inače, očekuje se da će Klintonovi u Hemptons doći 21. avgusta, a već naredno veče je rezervisano za prvi donatorski događaj, čiji će domaćin biti Arti Rabin, bogataš i suvlasnik Bruklin Netsa.

Takođe, već sada se priča da će jedan donatorski skup organizovati i Tori Burč, modni dizajner. Pored ova dva već poznata donatorska skupa, u najavi je još nekoliko koji će biti održani širom Hemptonsa. Nije tajna da Klintonova želi da bude prva američka predsjednica, a smatra se da ima šanse da na funkciji naslijedi Obamu, svog rivala iz 2008. godine s kojim je kasnije sarađivala u vlasti kao državna sekretarka SAD.

(NY Post)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

sponzoruše

16.08.2015 14:48

Najgori političari supružnici ikada u istoriji SADa.

ODGOVORITE
Name

Osmo

16.08.2015 18:27

Pa jel' i otima od tebe...?

Name

Najpametniji

16.08.2015 17:20

Sve se desava u tudjoj kuci. Ljudi se drze na distanci i muzu.

ODGOVORITE