Neslana šala sa turistima u Turskoj

Animatori jednog hotela u letovalištu Marmaris, Turska, organizovali su za svoje goste "predstavu sa holivudskom tematikom" u okviru koje su se pravili da su teroristi Islamske države i iscenirali napad. Gostima, međutim, nije bilo nimalo smešno.

Svijet 13.08.2015 | 22:52
Neslana šala sa turistima u Turskoj

Međutim, od njihove "šale" gosti su mogli da dožive infarkt.

Dok se Britanac Džejson Fitajn opuštao pored bazena u Gran Jazici Mares hotelu sa pet zvezdica u Turskoj, neko mu je prišao i prosuo benzin po njemu.

Kada je otvorio oči, nepoznati muškarc obučen u istočnjačku odeću je držeći upaljeni upaljač stajao iznad njega. Zatim se okrenuo oko sebe i video prestravljene turiste koje su na gomilu skupili ostali "teroristi" koji su nosili oružje.

Ovako je otprilike tekao scenario takozvane "predstave sa holivudskom tematikom" koju je organizovao hotel kako bi "zabavio" turiste.

Međutim, preplašeni turisti, kojima ništa nije bilo smešno, su besno napustili bazen rekavši da ih scenario suviše podseća na masakr iz Tunisa koji se desio pre samo šest nedelja.



Gospodin Fitajn, koji je uplatio deset dana za celu porodicu kako bi proslavili 70-ti rođendan njegovog oca, je izjavio da mu je došlo da prekine odmor i da se vrati kući.

 - Jedan od prerušenih radinika hotela je dotrčao do mene sa kofom na kojoj je pisalo "benzin". Polio me je sa nečim i izvadio upaljač. Skočio sam na noge, ne znajući šta se dešava. Bilo je odvratno i krajnje degutantno da se na ovakav način prisetimo događaja iz Tunisa - izjavio je Fitajn, koji odbija da ovo prihvati kao šalu.

Njegova žena je takođe imala komentar na neslanu šalu.

- Ukoliko su mislili da će me zabaviti da gledam kako nekom članu moje porodice sipaju benzin na glavu, a zatim prete da će ga zapaliti, prevarili su se. Loš ukus za šalu - poručila je gospođa Fitajn.

Turistička organizaija "Jet2Holidays", koja je ovoj porodici preporučila ovo letovalište, saopštila je da iskreno žali zbog incidenta koji se dogodio u Turskom hotelu sa pet zvezdica.

- Ukoliko imaju ovakve vrste programa onda treba da u njima učestvuju samo ljudi koji su se prijavili za njih, a ne nevini turisti koji su samo tražili miran odmor - pisalo je u saopštenju.

S druge strane, menadžment hotela je pokušao da se opravda činjenicom da oni često pripreme iznenađenje za svoje goste sa holivuskom tematikom i da je do sad ovaj vid zabave uvek bio dobro prihvaćen.

Međutim, menadžment Gran Jazici Mares hotela se takođe i izvinuo istraumiranim gostima, rekavši da shvata da ovakva vrsta "igre" može biti i krivično kažnjivo i obećao da se više neće "šaliti" na ovaj način.  

Izvor: Blic

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

JA

13.08.2015 18:05

Svarno zanimljivo za LUDAKE!Tipicno Glupi Turci!!?

ODGOVORITE
Name

BG

13.08.2015 18:55

A ti si jos gluplji zato sto mrzis neku drugu naciju,stidi se

Name

bgg

13.08.2015 19:23

Zar treba da volimo Turke

Name

Osvit

13.08.2015 19:15

Zbilja neslana sala jer poslije posljednjih dogadanja i serije bombaskih napada cak i u centru Ankare,Turska se ne moze nazvati sigurnom turistickom destinacijom.

ODGOVORITE
Name

Crni

13.08.2015 23:29

Turci su nas pomagali nezaboravimo zašto da ih mrzimo

ODGOVORITE
Name

Devijant

14.08.2015 04:25

Još nam samo fali da naši dobri političari dobiju infarkt tamo.Sram vas bilo...

ODGOVORITE
Name

Zoran

14.08.2015 04:38

Pripreme su pocele

ODGOVORITE