Greške prilikom pranja kose

Kosa ne ulepšava samo naše lice, ona je simbol zdravlja kao i lepote. Često zbog nepravilne nege ona puca, gubi sjaj i opada.

Moda i ljepota 13.08.2015 | 10:00
Greške prilikom pranja kose

Frizeri i ostali stručnjaci poslednjih meseci nikako se ne mogu usaglasiti o najnovijem trendu nepranja kose šamponom. I dok neki govore da je to odlična stvar, drugi smatraju da na taj način štetimo našoj kosi. Ipak većina nas nije pokleknula pred najnovijim trendom nepranja kose i smatra tu metodu preradikalnom. Zato donosimo pet najčešćih grešaka koje, kako naglašavaju stručnjaci, rade i muškarci i žene prilikom pranja kose.

Tako je jedna od najčešćih grešaka korišćenje istog šampona godinama. Takođe i pranje kose ne treba olako shvatati, nije dobro jako trljati kosu, koristiti prevruću vodu a isto tako, kažu stručnjaci, pazite kako i gde nanosite šampon.

1. Verni ste uvek istom šamponu

Kosu treba prati najčešće svaki drugi dan, kaže frizer Mario Ruso, naglašavajući da je potrebno s vremena na vreme promeniti šampon. Svakih nekoliko meseci zamenite trenutno sredstvo za pranje kose drugim namenjenim vašem tipu kose, savetuje kozmetički hemičar Mort Vestman.

2. Koristite premalo vode

Pre svega važno je dobro nakvasiti kosu i tek tada naneti šampon. Ako to ne uradite, on se neće dovoljno peniti. Zbog toga ćete naneti previše šampona, što nije dobro. Zato stručnjaci savetuju da se pre svega dobro nakvasi kosa.

3. Stavljate šampon uvek na isto mesto

Šampon uvek nanosite na isto mesto na temenu koje se zbog toga isušuje. Bolje rešenje je naneti ga na dlanove, napraviti penu pa ga zatim naneti na kosu.

4. Prejako trljate kosu

Kako biste izbegli oštećivanje kose, masirajte vlasi vrhovima prstiju umesto noktima ili dlanovima.

5. Koristite prevruću vodu

Pranje kose prevrućom vodom isušuje teme i vlasi, zato koristite mlaku vodu, koja će i očuvati boju vaše kose.

B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar