Test: Srbija - Francuska 73:63, reakcije...

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da bi odnos prema odbrani moglo da bude najjače oružje naše selekcije na Evropskom prvenstvu. Selektor francuskih košarkaša Vensan Kole nije bio zadovoljan izdanjem protiv Srbije. 

Košarka 13.08.2015 | 08:00
Test: Srbija - Francuska 73:63, reakcije...

Srbija je pred 16.000 gledalaca u Kombank areni u prijateljskom susretu pobedila Francusku sa 73:63.

Đorđević se posebno zahvalio publici rekavši da su njegovi izabranici bili veoma motivisani da se revanširaju Francuzima za poraz od prošle nedelje.

„Odnos prema igri i zadacima, pre svega u odbrani. To može da bude naše najjače oružije. Polako ulazimo u našu igru što je i normalno jer smo već 25 dana zajedno. Hvala publici ovo nam zaista puno znači. Svima je drago kada Srbija pobeđuje, mi smo bili izuzetno motivisani da pobedimo Francusku pred našom publikuom jer tako dokazujemo da možeo još bolje da možemo protiv najboljih. Videli ste ratnički duh naše ekipe. Kontorlisali smo njihovu igru u tranziciji, to je bio najveći problem u Nansiju. Tu su oni sjajni, atlete i nalaze svakakva rešenja. Postigli su samo jedan poen iz te sfere. Odbrano smo doveli Francuze da izgube 23 lopte. Ne znam da li im je to rekord pošto su prilično uigrani. Sa tim detaljom smo zadvoljni i već od sutra krećemo u još jači rad. Jako nam je bilo bitno da ih pobedimo i to smo pokazali od prvog momenta“, rekao je Đorđević.

On nije želeo da otkriva koji igrači neće putovati na Evropsko prvenstvo.

„Ima vremena, pustite nas da budemo zajedno. Uživamo zajedno. Biće teško naravno kada dođe do toga. Svi ovi igrači koji su ovde će biti pozivani i u buduće. Što više nas prođe kroz pripreme to je bolje za budućnost.“

Miloš Teodosić bio je u sastavu, ali je odigrao samo poslednji napad.

"On je hteo da igra, odradio je samo pola treninga juče. Aplauz koji je dobio je nagrada i svi mi ovde treba da mu zahvalimo za sve što je uradio za sve nas. To je bio gest. Sve je jasno."

U ekipi nije bilo Ercega i Milosavljevića.

„Trenirali su i jedan i drugi. Od petka je Gagi sa nama u pogonu, ne ful, ali će trenirati. Erceg je odradio veći deo treninga.“

Marko Simonović je još jednom potvrdio zbog čega je drugu godinu zaredom reprezentativac.

„Lepa predstava košarke. Imali su svi priliku da uzivaju u igri Parkera, Dijaa i ostalih zvezda. Oba selektora nisu pokazala sve karte.“

Kole je istakao da je naša selekcija naterala njegove izabranike da soliraju.

„Na pravi način smo počeli, ali posle toga smo pali. Naterali su nas da igramo individualno. Uz to smo previše gubili lopte. Imali smo slab protok lopte. Sve to moramo da popravimo. Imamo dva cilja, da se plasiramo na OI, a posle da zadržimo titulu. Znamo koliko je to teško velike ekipe u prošlosti to nisu uspevale“, rekao je Kole.

Boris Dijao rekao je da je Srbija među favoritima na Evropskom prvenstvu.

„Bila je teška utakmica, ali su oni kasnije odigrali znatno bolje u odbrani. Mi nismo igrali dobro, nismo imali odgovore. Nije baš revalitet sa Srbijom. Sigurno igraju odlično, napreduju stalno. Oni su jedni od favorita. Nije baš bilo toliko bitno da pobedimo, ali je bilo bitno da igramo dobro, a to nismo uspeli“, rekao je Dijao.

Centar reprezentacije Srbije Miroslav Raduljica rekao je da državni tim ima još mnogo prostora za napredak.

“Dobra utakmica, dobra provera. Mislim da imamo još dosta prostora za napredak. Dobro je što smo ih dobili, probali smo neke stvari. Zaključan je da imamo mnogo prostora za napredak. Bilo je dosta grešaka, nismo još u top formi, ali idemo ka tome korak po korak. Čekamo sada ovaj turnir za vikend, nadam se da će to da izgleda sve bolje i bolje”, rekao je Raduljica.

Odbrana je odlično funkcionisala, posebno posle uvodnih pet minuta.

“Svi smo zadovoljni odbranom, samo je u prvih pet minuta bilo problema. Ali, ponavljam, mislim da imamo još mnogo prostora za napredak”, dodao je srpski centar i istakao da mu je drago što je Kombank arena bila dobro popunjena.

“Mislim da je svekom igraču drago kada igra u svojoj zemlji pred ovakvom publikom. Naša publika je stvarno fenomenalna, jedva čekamo turnir koji dolazi za vikend. Nadam se da će biti još više ljudi i da će podrška biti još bolja.”

Komentari / 0

Ostavite komentar