Nedović: Naš cilj je jasan - OI u Riju!

Košarkaš Srbije Nemanja Nedović rekao je da ekipa sa velikim nestrpljenjem isčekuje prijateljsku utakmicu protiv Francuske u Beogradskoj areni.

Košarka 13.08.2015 | 14:00
Nedović: Naš cilj je jasan - OI u Riju!

"Iza nas su tri nedelje rada na kondiciji na pripremama u Sloveniji, izgledalo je kao da smo tri meseca tamo. Jedva smo čekali da se vratimo i da krenu utakmice, sada polako hvatamo takmičarski ritam. Mislim da nema lepšeg osećaja nego da igraš pred svojom publikom i jedva čekamo utakmicu u Kombank Areni protiv reprezentacije Francuske", rekao je Nedović Tanjugu.

Plejmejker srpskog nacionalnog tima ponovio je da očekuje izuzetno teško Evropsko prvenstvo, na kojem je kao glavni cilj označio plasman na Olimpijske igre u Riju.

"Po imenima u reprezentacijama, očekuje nas veoma snažan i težak šampionat. Cilj je jasan, plasman na Olimpijske igre u Riju i svi radimo na tome", rekao je novi košarkas Unikahe.

Nedović je istakao da su reprezentacije Francuske i Španije po imenima najjace selekcije na turniru, ali i da je predstojeće prvenstvo najjače u poslednjih deset godina.

"Francuzi i Španci se definitivno izdvajaju, posebno Francuzi koji su stvarno prejaki. Imaju šest ili sedam NBA igrača, što je i razumljivo jer će igrati pred svojom publikom. Videli smo iz pripremne utakmice sa njima da su veoma snažan tim. Italijani takodje imaju odličnu ekipu, sve NBA zvezde su se odazvale i ponoviću da je ovo najjace prvenstvo u poslednjih deset godina".

Doskorasanji košarkaš Valensije se osvrnuo na prelazak u redove Unikahe, u kojoj igrati sa saigračem iz reprezentacije Stefanom Markovićem.

"Sjajan tim i mislim da sam uradio odličan posao prelaskom u Unikahu. Igraću Evroligu i špansko prvenstvo, prihvatili su me sjajno i zaista je ceo grad oduševljen što sam dosao u njihov tim. Igraću pod palicom odličnog trenera Djoana Plaze, koji će mi sigurno dati šansu i jedva čekam da zaigram za njih" dodao je srpski košarkaš.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde osvrnuo se na igre crveno-belih iz prošle sezone i naglasio da očekuje da tim nastavi sa dobrim rezultatima.

"Posle najušpešnije sezone u istoriji, očekujem samo da se napravi neki kontinuitet. Ne očekuje niko plasman Zvezde na Fajnal-for Evrolige, ali očekuje da nastavi sa dobrim igrama i rezultatima. Očekujem da moj kolega iz reprezentacije Nemanja Dangubić "eksplodira". U godinama je u kojim bi trebalo da bude lider tima i očekujem njegova dobra izdanja".

Na pitanje da li se vratio u bivši klub kratko je odgovorio:

"Vratiću se na kraju karijere", zaključio je Nedović.

Komentari / 0

Ostavite komentar