Stranka za BiH napušta koaliciju sa SDA

Uskoro bi moglo doći do zaoštravanja situacije na relaciji SDA- Stranka za BiH i prije nego što je zaživjela koalicija, i to zbog Zakona o šumama Federacije BiH, piše novinska agencija Patria.

Bosna i Hercegovina 11.08.2015 | 17:45
Stranka za BiH napušta koaliciju sa SDA

Izvor podsjeća da je Stranka za BiH nekoliko puta naglasila da, ako bude ulazila u koaliciju, to radi isključivo zbog evroatlanskog puta Bosne i Hercegovine kako bi bila konstruktivan partner ali uz uslov o kojem nema razgovora, a to je apsolutna zaštita državne imovine.

Parlament Federacije BiH ima u pripremi Zakon o šumama Federacije kojim bi SDA praktično samoincijativno legalizovala podjelu državne imovine na jedan perfidan način. U Stranci za BiH o tome nema govora i već se vode ozbiljni razgovori za stopiranje procesa dogovora, jer jasno je naglašeno da se od principa neće odustati ni po koji cjenu, kaže naš sagovornik.

SDA, nastavlja naš izvor, dodatno komplikuje stvari i imenovanjem Nadzornog odbora Elektroprivrede BiH, bez ikakvih konsultacija sa SBiH, a što je prema dogovoru trebao biti resor SBiH u novom sastavu Vlade Federacije BiH.

Izvor: Nezavisne

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

boc

11.08.2015 15:49

Sve to oni smišljeno rade da se država ne bi stabilizovala i okrenula borbi protiv korupcije i kriminala posebno organizovanog i to organizovanog upravo od strane visokopozicioniranih političara.

ODGOVORITE
Name

ridjobradi

11.08.2015 16:18

SVE RIDJOBRADI ZAKUVAVAAVA.LOVA I OGROMAN KRIMINAL JE U PITANJU I IMA SANSE DA PREKO COVICA I NJEGA IZBACE SDS I DOVEDU DODIKA.

ODGOVORITE
Name

xxx

12.08.2015 14:55

Na jednoj strani ridjobradi a na drugoj obrijani brkovi i skraćene hlače...biće zanimljivo...taj film već gledamo u Iraku.Libiji i Siriji

Name

Zero

12.08.2015 22:11

Joj komentara,boze me sacuvaj.Pa nije niko promjenio stranku,vec sve pricaju izmedju sebe i pokusavaju sastaviti vecinu. U Federaciji nema papaka.To se zove parlamentarna demokracija.Ucite.

ODGOVORITE