Naslov u Zagrebu: Sramota, ponizili Hrvatsku samo da ne čujemo himnu Srbije!

Uredništvo hrvatskog "Večernjeg lista" objavilo je tekst pod nazivom "Sramota, ponizili su Hrvatsku samo da ne bismo čuli himnu Srbije!", kojim je kritikovana odluka Hrvatske radiotelevizije da prekine prenos iz Kazanja nakon što su njihovi vaterpolisti u finalu Svetskog prvenstva deklasirani od strane reprezentacije Srbije u borbi za zlato.

Ostali sportovi 11.08.2015 | 13:20
Naslov u Zagrebu: Sramota, ponizili Hrvatsku samo da ne čujemo himnu Srbije!

Evo tog teksta u celosti:

"Vaterpolisti Srbije uverljivo su pobedili Hrvatsku (11:4) i zasluženo osvojili treće zlato na svetskim prvenstvima. No, slavlje im je donekle pokvario HRT, koji se iz prenosa utakmice isključio odmah po njenom završetku, pa dodele medalja i intoniranje himne gledaoci nisu imali prilike da vide i čuju.

Razljutilo je to srpske medije i predstavnike Srba u Hrvatskoj pa su poslali protestne note našoj javnoj televiziji, koja u poslednje vrijeme ima tu lošu praksu isključivati se iz prenosa sportskih događanja čim se oni završe. Nekad su se mogle videti proslave i čuti izjave, ali danas je sve zajedno poprilično neprofesionalno i ispod nivoa državne televizije, koje ni toliko spominjana štednja ne može opravdati jer ipak moraju imati odgovornost prema pretplatnicima.

Ali, baš zato Srbi ne mogu doživeti postupak HRT-a lično, jer isto bi bilo i da se Hrvatska okitila zlatom, nažalost. Svejedno, predstavnik Veća srpske nacionalne manjine, profesor na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu i nekadašnji savetnik predsednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, Dejan Jović, žestoko je reagovao na svom Fejsbuk profilu.

"Još jedna sramota. Spremni su da ponize hrvatsku reprezentaciju koja je osvojila srebro samo da ne bismo gledali Srbe pobednike. HRT, naravno, pretpostavlja da niko od njihovih pretplatnika ne navija za Srbiju, a još manje da ima onih kojima su draga oba tima", prenosi Večernji list, čije je uredništvo potom dodalo i svoj kratki komentar:

"Nekad poprilično umereni Jović očigledno je po preuzimanju političke funkcije malo promenio retoriku i počeo se služiti i senzacionalizmom da bi opravdao svoju poziciju. A na sve se HRT (još) nije oglasio".

Ipak, i pored tog komentara o senzacionalizmu, naslov je ostao kakav je i bio - "Sramota, ponizili su Hrvatsku samo da ne bismo čuli himnu Srbije!"

Komentari / 0

Ostavite komentar