Oliver Ivanović štrajkuje glađu

Odlučio sam se na štrajk glađu, jer očigledno nema drugog načina da skrenem pažnju na nepravdu i ugrožavanje mojih ljudskih prava, poručio je iz zatvora lider Građanskih inicijativa SDP Oliver Ivanović.

Srbija 08.08.2015 | 10:40
Oliver Ivanović štrajkuje glađu

"Nisam samoubica, ali ocigledno moram uvek najtezim putem", istakao je Ivanović koji podseća da je već 557 dana u pritvoru, a da je nastavak suđenja zakazan za 10. septembar.

U pismu javnosti, koje je danas objavila "Politika", Ivanović kaže da je duboko razočaran odlukom sudije o produženju pritvora, a još više obrazloženjem koje samo potvrđuje da u njegovom slučaju postoji snažan politički uticaj na sudiju i sudsko veće.

U rukom pisanoj poruci javnosti Ivanović navodi da suđenje i saslušanje svedoka iz publike prate mnogi advokati, pravnici i sudije iz srpskog sud, pravni tim SDP i da imaju jasnu sliku, pa bi to trebalo biti jasno i Euleksu.

"Od do sada saslušanih svedoka nijedan me ne povezuje sa krivičnim delima koja mi se stavljaju na teret. Apsolutno sam ispostovao svaku odluku sudije. Ucestvujem aktivno u postupku, korigujem zvanicne prevodioce, jer dobro govorim engleski i albanski i pomislim na one nesrećnike koji nisu imali tu mogućnost. Ogrmna je sansa, mogućnost da prevod bude pogresan, a to može uticati na konacnu odluku", rekao je Ivanović.

Ivanović je juče počeo štrajk glađu u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici zahtevajući da mu bude omogućena odbrana sa slobode, a na to se odlučio pošto je u četvrtak Euleksovo sudsko veće Osnovnog suda u Kosovskoj MItrovici donelo odluku da mu produži pritvor za još dva meseca, odnosno do 6. oktobra.

Ivanović je uhapšen 27. januara 2014. godine i ovo je drugi put da se odlučuje na ovakav korak.

Prethodno je štrajkovao glađu nedelju dana u Prištini zahtevajući premeštanje iz prištinskog u mitrovički zatvor, što mu je na kraju i omogućeno.

Izvor: TANJUG

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Veteran.

08.08.2015 09:03

Da su Srbi uhapsili Tačija, digao bi se celi svet!!! Čoveka treba vaditi iz zatvora na sve načine.

ODGOVORITE