Sudar autobusa, više od 20 povrijeđenih

Više od 20 osoba povređeno je danas u sudaru dva autobusa koji se dogodio oko 12.10 sati na Slanačkom putu na Paliluli u Beogradu.

Srbija 07.08.2015 | 14:40
Sudar autobusa, više od 20 povrijeđenih

Na licu mesta su lekari Hitne pomoći i MUP. U MUP kažu da je povređeno između 20 i 40 putnika.

- Šest lekarskih ekipa izašlo je na teren i za sada je devetoro ljudi prevezeno u Urgentni centar - kaže za "Blic" dr Nada Macura, portparol Hitne pomoći.

Kako saznajemo u GSP, sudar se dogodio kada je vozač privatnog prevoznika na liniji 35 iznenada prešao u suprotnu traku i udario u autobus GSP.

- Oba vozača su povređena, ali nisu nigde prevezeni, samo su ugruvani pa su im povrede sanirane na licu mesta - dodaju dispečeri GSP.

Vlasnik kompanije "Ćurdić" kaže da se vozač na liniji 35 kretao uzbrdo, te da ne zna zašto je naglo skrenuo.

- Prvo mi je rekao da mu je neko izleteo na put i da posle nije mogao da se vrati u svoju traku, ali ne znamo da li je to tačno, bio je u šoku. Strašno je ovo što se dogodilo! Nije to neka brzina, nije mogao da ide više od 15 do 20 kilometara na sat. Velika je materijalna šteta, ali je važnije da niko nije nastradao - kaže Ćurdić za "Blic" i dodaje da je vozač juče ujutro radio prvu smenu, kao i danas, da je imao vremena da se odmori, ali da postoji mogućnost da mu je pozlilo

U Urgentni centar primljene su 22 osobe, potvrdila je Aleksandra Berić PR Urgentnog centra.

Dijagnostika još u toku, a među primljenim pacijentima je i dete koje je rođeno 2013. godine i koje je upućeno u Institut za majku i dete.Berić je istakla da nema indijacija da je reč o težim povredama i da su to uglavnom kontuzije glave i grudnog koša.

Berić je dodala da još nije moguće reći koliko će osoba biti zadržano ili će se utvrditi da je reč o lakšim povredama, ali da bi se moglo očekivati da će dve ili tri osobe ostati na lečenju.

Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

pogled sa strane

07.08.2015 13:45

Urediše naprednjaci Srbiju! Svaki dan sudari, silovanja, ubistva... Ne sječam se da je tako ikad bilo.

ODGOVORITE