Oliver Ivanović počeo štrajk glađu u zatvoru

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović započeo je štrajk glađu u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici i zahteva da mu se omogući odbrana sa slobode.

Srbija 07.08.2015 | 10:49
Oliver Ivanović počeo štrajk glađu u zatvoru

Ovu informacju je agenciji Tanjug jutros potvrdila Ivanovićava supruga Milena Ivanović Popović.

Ivanoviću je u juče produžen pritvor do 6. oktobra.

U mitrovičkom sudu do sada je saslušano 45 svedok tužilaštva u procesu koji se vodi protiv Ivanovića i još četvorice Srba, a nastavak suđenja zakazan je za 10. septembar.

Garancije da će Ivanović biti dostupan ovdašnjem pravosuđu u svakom trenutku ako mu se omogući odbrana sa slobode, ranije je dala Vlada Srbije, ali u Euleksu su do sada smatrali da bi on mogao da utiče na svedoke ako ga oslobode.

Ivanović je optužen da je na Kosmetu počinio krivično delo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom 1999. godine.

Ivanovićeva supruga Milena Ivanović Popović izjavila je juče za "Blic" da je produženje pritvora "još jedan dokaz da je sve namešteno, da se radi o političkom procesu. Oni su ga verovatno unapred i osudili".

Optužnicom su obuhvaćeni i penzionisani pukovnik MUP Srbije Dragoljub Delibašić, otac i sin Ilija i Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović, koji su optuženi za ubistvo i pokušaj ubistva.

Euleks je u sredu pustio da se brane sa slobode Nebojšu Vujačića i Aleksandar Lazović, dok se Ilija Vujačić od početka sudskog procesa brani sa slobode.

Međunarodnim sudskim većem Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici predsedava sudija iz Rumunije Roksana Komša, a sva petorica Srba izjasnili su se na početku suđenja da se ne osećaju krivim za dela koja im se stavljaju na teret.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

07.08.2015 15:40

Nije ni čudno kada "vlada" Srbije štiti ljudska prava na Kosovu. Izgleda da je u planu scenario da i na nas utiču tako...

ODGOVORITE