Tenkovi sa parade uništili ulice Zagreba

Vojna parada koja je organizovana za hrvatsku vojsku u okviru proslave dvije decenije akcije “Oluja“, iza sebe je ostavila probleme građanima Zagreba.

Region 06.08.2015 | 18:35
Tenkovi sa parade uništili ulice Zagreba

Kako navode hrvatski mediji, stanari ulica kojima je parada prolazila su ogorčeni i tvrde da nije u redu da poreski obaveznici plaćaju popravke uništenog asfalta.

Tokom odražavanja vojne parade u utorak i do 40 tona teški tenkovi prolazili su gradskim ulicama i gotovo potpuno ih uništili, a prema nezvaničnim informacijama obnova će koštati stotine hiljada evra.

Najviše se oštećene ulice u kojima je asfalt nedavno postavljen, ali su se na udaru našle i ostale gde je podloga bila stara. Radnici koji već saniraju posljedice parade kažu da se znalo da će asfalt raspasti.

Centralna ulica kojom je prolazila parada, Vukovarska, najmanje je oštećena, ali su u Slavonskoj jasno vidljive ogrebotine od gusjenica tenkova, a pored toga stvorili su se i kolotrazi.

“Da li smo srećni što ćemo mi platiti popravku? Definitivno ne, to je sramota. Ne ulazim u to da li je parada trebalo da se održi, ali je činjenica da nakon bilo kakve manifestacije ne bi trebalo da bude štete u prostoru na kom se održavala. Vlada treba da plati, ona je organizovala, a ne Zagreb. Ovo je nedopustivo i sramotno“, kaže penzioner Milan Budisavljević.

Sa njim je saglasna i Daniela Bakota, koja smatra da je pravo pitanje ko će da plati za novi asfalt.

“Ne znam otkud će Zagreb naći novac za to. Ima toliko stvari u gradu koje treba da se obnove pa nam ovo sad stvarno nije trebalo. Gradonačelnik je obećao da će se sve srediti, ali lako je njemu da obećava kada to plaćaju građani iz svog džepa“, ističe Bakota.

(Jutarnji list)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Galeb

06.08.2015 16:39

To je ciljano uradjeno. Sad će moći preko privatnika oprati koju stotinu miliona. Ionaki su dužni oko 70 milijardi Eura. Milijarda gore dole..he he

ODGOVORITE
Name

Brle

06.08.2015 19:00

Pusti tudje dvoriste, kakvo je nase.

ODGOVORITE
Name

Imaju

06.08.2015 19:51

bogati su i nije problem za njih

ODGOVORITE
Name

Brod

06.08.2015 20:55

Tenkovi imaju takozvane gumene naplatke koi se montiraju na gusjenice za vožnju po asfaltu ovo je stvarno smiješno neko je ovo namjerno uradio. Pa svuda u svijetu na paradama učestvuju tenkovi i ostala vozila na gusjenicama i nigdje ovo nije bilo, možda je razlog nemontiranje gumenih naplataka prizvođač Rekord Beograd jer on je proizvodio za tenk T-84.

ODGOVORITE
Name

Mirza

07.08.2015 00:59

Nismo znali,Kolumbo otkrio Ameriku,t84 je star kao Grcka,mala maca za leopard,abrams i merkavu.

Name

yu

07.08.2015 12:38

Osudice srbe da su krivi za unisteni asvalt jer zbog njih su pravili paradu

ODGOVORITE