Nevrijeme juri prema Srbiji i istoku BiH

Nevreme je već prošlo u nekim delovima Srbije, a evo gde će se dalje proširiti.

Region 06.08.2015 | 17:13
Nevrijeme juri prema Srbiji i istoku BiH

Prema najavama meteorologa, veliko nevreme se približava Beogradu, a prema rečima građana, pojedine delove Srbije su nadvili tamni oblaci i već je počela grmljavina.

Sudeći prema satelitskim prikazima Evrope, nad Srbijom i Republikom Srpskom nadvili su se oblaci koji mogu doneti obilne padavine, a i prema RHMZ Srbije, kiša propraćena grmljavinom je moguća u Negotinu, Kraljevu, Nišu, Prištini, na Zlatiboru i na Kopaoniku.

- Iz Ripnja sam i do malo pre je nebo bilo toliko tamno da sam mislio da će početi katastrofalno nevreme, međutim nije pala ni kap kiše. Sada je sve prošlo, grmljavina je prestala, a sunce je ponovo počelo da sija – rekao je za Telegraf čitalac iz ovog beogradskog naselja.

Isto tako je bilo i u nekim naseljima na Čukarici, a crni oblaci su nastavili ka Novom Beogradu.

Nevrijeme, praćeno olujnim vjetrom, zahvatilo je popodne naselje Pranjani u opštini Gornji Milanovac, gdje je bez krova ostao veliki broj kuća i drugih objekata.

Pričinjene su ogromne štete voćarstvu, oštećen je ovogodišnji rod, a mnoga stabla su izvaljena.

Oluja je u naselju Lokva odnijela krovove sa objekata i sjenjake sa stočnom hranom - javili su beogradski mediji.

Pogledajte i zanimljiv grafički prikaz o tome gde je sve u svetu trenutno grmljavina, a prema njoj Srbiju, Rumuniju i Bosnu i Heregovinu će ova vremenska nepogoda najviše pogoditi.

A ovde gledajte uživo kako oblaci nadolaze.

(Telegraf)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Krstan

06.08.2015 16:40

HAARP je u pitanju. HAARP je klimatsko oružje Vatikana. Vatikanski jezuiti pomoću HAARP-a izazivaju klimatske katastrofe: suše ili poplave. Umno poremećeni pedofili iz Vatikana će nas sa HAARP-om spržiti ili potopiti! HAARP je elektronski akcelerator magnetnih talasa. Pomoću antenskog sistema se podiže atmosfera i zaustavlja ciklon. Taster od HAARP-a drže u rukama katolički jezuiti u laboratorijama u Americi, koji su pod komandom Vatikana.

ODGOVORITE
Name

re Krstan

06.08.2015 18:34

Kako onda ne zaustave požare u Kaliforniji, ili Toronada koja ih poklapaju svake godine.