Najjeziviji hotel na svijetu

Neustrašivi turisti sa bizarnim fetišom da prenoće u mrtvačkom kovčegu ili kripti, rado posećuju "Crypt hotel" - hotel sa najezivijim sobama na svetu, koji se nalazi u SAD.

Zanimljivosti 06.08.2015 | 11:58
Najjeziviji hotel na svijetu

Hotel "Crypt" iz Levinstona u državi Njujork u svojoj ponudi ima raznovrsne sobe zbog kojih zasluženo nosi titulu najezivijeg hotela na svetu.

Većina soba su opremljene ručno izgrađenim mrtvačkim sanducima od borovine u kojima ima mesta za dve hrabre duše.

Dragulj u ponudi ovog bizarnog hotela predstavlja kripta u kojoj su se nalazili ostatci jednog katoličkog sveštenika koji je umro pre više jednog veka.

Pre nego što je hotel otvoren, na "eBay-u" je postavljena internet aukcija kako bi se pronašla prva živa osoba koja će provesti noć u ovoj kripti. Vrlo brzo se pojavio i pobednik koji je platio 760 dolara za ovo nevakidašnje "zadovoljstvo".

Inače, podzemna prostorija ovog hotela, koja se popularno naziva "grobnica", bila je mesto počinka Tomasa Volasa, irskog katoličkog sveštenika crkve na čijim temeljima se danas nalazi hotel.

 

U kripti koja se danas izdaje kao hotelska soba, Volasovi ostatci su ležali do 2009. godine kada su prebačeni na obližnje groblje.

Vlasnik hotela Endrju Knajt istako je da je grobnica ostala baš onakva kakva je bila i dok su se Volasovi ostaci nalazili u njoj, osim što joj je dodato par modernih stvarčica, poput televizora i videoteke bogate horor filmovima.

Knajt, koji je sam priznao da ga prođe jeza svaki put kada uđe u tu sobu, rekao je da bi bili iznenađeni kada bi znali koliko ima ljudi koji tragaju za ovakvim iskustvom.

Gledanje horor filmova i ispijanje čaše crvenog vina iz mrtvačkog kovčega je neponovljivo iskustvo - izjavio je Knajt.

Zapravo, pravilo hotela je da niko ne sme da prenoći u grobnici. Moguće ju je samo zakupiti u periodu od 21 sati uveče do 2 sata ujutru, a to zadovoljstvo od nekoliko sati će vas, van sezone, koštati 290 dolara.

Ukoliko ste i vi zainteresovani da se ispružite u kripti koja je do nedavno pripadala katoličkom svešteniku, izbegavajte oktobar kada, zbog prazinika Noć veštica, cena skače na 410 dolara.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar