Akcija makedonske policije protiv ID

U Makedoniji je toku velika antiteroristička akcija Ministarstva za unutrašnje poslove protiv pripadnika džihadističke organizacije Islamska država kao i protiv osoba koji učestvuju u vrbovanju makedonskih državljana za učešće u islamističkim paravojnim formacijama.

Region 06.08.2015 | 11:30
Akcija makedonske policije protiv ID

Policija hapsi i pretresa objekte u više gradova, a prema nepotvrđenim informacija priveden je imam dve džamije u Skoplju Redžep Memiši, preneli su makedonski mediji.

Jedinice MUP-a u Skoplju do sada su preduzele veliku akciju u naseljima Gazo Baba, Dižonska i Serava, ka i u Strugi i Kumanovu gde je privedeno nekoliko lica a i dalje traju pretresi u Gostivaru i na drugim mestima.

Policija je upala u pomoćne objekte, pa i u džamiju u Skoplju koja je već više meseci van kontrole Islamske verske zajednice. Reč je, kako se navodi, o džamijama Tutunsuz i Jaja Paša .

Prema prvim informacijama, u akcijama je priveden imam džamija Tutunsuz i Jaja Paša, Redžep Memiši.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

sds=rs

06.08.2015 09:51

Danas će ih pohvatati a za 2-3 dana pustiće ih ponovo .I onda kad naprave nesreću hvataće se za glave.To se mora osuditi ili uopšte ne treba ni hvatati.Ova akcija mora se odraditi do kraja.Sada je pitanje tužilaštva ako nije korumpirano?

ODGOVORITE
Name

Zero

06.08.2015 10:15

Velika antiteroristička akcija-uhapsili jednog efendiju. Bombastično.Valja efendija gluposti ko naš Šešelj..al njega niko nehapsi.hehehe

ODGOVORITE
Name

Dejan.bl

06.08.2015 15:07

Sad je dosao novi direktor SIPE i on ce poceti da hapsi Vehabije po BiH.

ODGOVORITE
Name

ispravak krivog navoda

06.08.2015 17:36

Novi šef SIPE se još ne zna.