Otvorena prva “ženska plaža” u Čečeniji

Čečenske vlasti otvorile su danas svečano prvu plažu namenjenu ženama u tom pretežno muslimanskom regionu Rusije.

Zanimljivosti 05.08.2015 | 12:30
Otvorena prva “ženska plaža” u Čečeniji

Američka agencija navodi da korišćenje plaže, napravljene na periferiji glavnog grada ruske Republike Čečenije – Groznog, u skladu sa islamskim propisima neće biti dozvoljeno muškarcima, za koje će plaža biti otvorena kasnije.

Kako je saopšteno na sajtu čelnika te ruske republike Ramzana Kadirova i čečenske vlade, na obali "Groznjenskog mora" u selu Aldi otvoren je ženski rekreativni centar "Laguna", u kom se nalazi plaža samo za žene i dečake do 12 godina.

Prema rečima predstavnice Centra Petimat Agajeve, kapacitet Centra je više od hiljadu osoba, a personal će se potpuno sastojati od žena.

Radi maksimalnog komfora, plaža je nasuta pravim morskim peskom sa obala Kaspijskog mora i za žensku i mušku plažu dovezeno je više od pet hiljada kubnih metara peska.

Ženska plaža ograđena je ogradom visokom tri metra i nalazi se na kilometar od muške plaže.

"Ovo je mesto za odmor žena i dece, nezavisno od njihove verske pripadnosti. Ako hoćete, ovo je carstvo žena na ograničenoj teritoriji", rekla je Agajeva.

Ženska i muška plaža predstavljaju prve objekte u okviru velikog sportsko-lečilišnog turističkog kompleksa u izgradnji "Groznjensko more".

Predviđena je izgradnja nekoliko hotela, četiri restorana u stilizovanoj kuli od 12 spratova, plutajućeg restorana, grandiozne fontane i zabavnog centra "Akva", navedeno je na sajtu Kadirova i čečenske vlade.

B 92

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

kameleon

05.08.2015 10:47

Kupaći kostimi su im vrh mode.Neka se vidi raskoš i bogatsvo, a ne ko oni bijedni goli golcijati.

ODGOVORITE
Name

Maxo

05.08.2015 11:30

Pa prije sam se cudio al kad bolje pogledam dobro je sto su zapakovane jer inace plase ljude po plazi.

ODGOVORITE
Name

Maximir

05.08.2015 13:56

:) E da, ti Maxo ipak vise volis da vise neupakovane momke na plazi, nego ove zapakovane (zene) :P

Name

Osvit

05.08.2015 11:58

Koliko ja znam Rusija je federacija, a njeni zakoni su gradjanski.Ako se na njenoj teritoriji uvode pravila serijatskog ponasanja onda ona nije suverena na svoj svojoj teritoriji.Velika je cijena kvazi mira na Kavkazu racuni ce biti ispostavljeni kasnije.

ODGOVORITE