Udovičić: Valjda nas Srbija neće razbiti...!

Selektor vaterpolo reprezentacije SAD i nekadašnji selektor Srbije Dejan Udovičić ima samo jednu želju pred četvrtfinalni duel na Svetskom prvenstvu u Kazanju.

Ostali sportovi 03.08.2015 | 21:00
Udovičić: Valjda nas Srbija neće razbiti...!

Srpska vaterpolo reprezentacija u utorak, od 20.30 časova (po srednjeevropskom vremenu, odnosno po "našem" vremenu) boriće se protiv selekcije SAD za plasman u polufinale Svetskog prvenstva u Kazanju.

Uloga favorita je na srpskom timu. To kaže i selektor američke reprezentacije, nekadašnji selektor Srbije - Dejan Udovičić.

"I jednima i drugima je ovo treće takmičenje i na izmaku smo snaga. Srbija je jedina ekipa koju skoro sigurno ne možemo da pobedimo. Za nas će to biti veliko iskustvo, čast nam je da igramo protiv nje", rekao je Udovičić.

SAD je prema njegovoj oceni, napravila ogroman uspeh ove godine, osvojila je Panameričke igre, kvalifikovala se na Olimpijske igre, a na SP je ušla među osam najboljih.

"Srbija je ubedljivo najjača ekipa ovde i iskreno se nadam da nas neće mnogo razbiti", dodao je Udovičić.

Uprkos ovim pohvalama, srpski vaterpolisti su oprezni.

"Amerikanci su nesrećno izgubili u Svetskoj ligi u borbi za treće mesto, na peterce od Brazila ali su se zatim revanširali na, za njih najvažnijem takmičenju - Panameričkim igrama. Tu su izborili olimpijsku vizu. Oseća se rad Dejana Udovičića koji je Amerikance značajno podigao u tehničko - taktičkoj pripremi. Sa druge strane ne treba da zaboravimo da su nas pobedili četiri puta na pripremama, da na nas njihov selektor odlično poznaje. Nemaju šta da izgube u duelu sa nama...", kaže kapiten srpskog tima Živko Gocić.

Stefan Mitrović se nadovezao:

"Svi nas smatraju za favorita, a i mi se smatramo takvima. Biće teško, ekipa Amerike je pokazala izuzetnu disciplinu tokom celog turnira. Oni nemaju nikakav pritisak, a sigurno je da žele da naprave veliki rezultat. Veliki plus je na njihovoj klupi Dejan (Udovičić) koji može da doprinese iskustvom, jer je trener koji je uvek dolazio do završnica. Dosta su napredovali u poslednjih par godina, očekujem težak meč kao protiv Australije. Naše je da odigramo što je koncetrisanije moguće, a ako tako bude bilo možemo do cilja - borbe za medalje".

Mitrović je podsetio da rezultatski pritisak postoji, jer je reč o nokaut-fazi i da ne želi da se ponovi iskustvo iz 2013. godine.

"Zna se šta donosi pobeda, a šta poraz - borba od 5. do 8. mesta. Kad igraš za plasman od 5. do 8. mesta to ništa ne donosi. Imali smo to iskustvo 2013. godine i ne bih više nikad u životu voleo da mi se to ponovi".

Komentari / 0

Ostavite komentar