Toni: Ako selektorka hoće Rafu, dobiće ga!

Rafael Nadal biće na raspolaganju Dejvis kup reprezentaciji Španije ukoliko to bude bilo potrebno, rekao je njegov stric i trener Toni.

Tenis 03.08.2015 | 17:40
Toni: Ako selektorka hoće Rafu, dobiće ga!

Toni Nadal, koji je nešto ranije istakao da ne vidi igrače koji mogu da naslede Novaka Đokovića i Rodžera Federera, istakao je da zna koji je problem njegovog pulena ove sezone.

„Oduvek sam znao da je Rafael dobar igrač, ali nikada nisam pomislio da će osvojiti 14 Gren slem titula. Otišli smo iznad očekivanja, a ono što Rafaelu fali ove godine je konstantnost u dobrim rezultatima. Rafa je igrao dobro na turnirima u Indijan Velsu i Madridu, i to mu je pomoglo da izgradi samopouzdanje. Ali je onda odigrao očajan meč protiv Vavrinke u Rimu“, rekao je Toni.

29-godišnji Španac je u nedelju osvojio ATP turnir u Hamburgu, što mu je bio treći trofej ove sezone, prvi koji nije iz serije 250.

„Problem nije fizički – uvek možete da radite da popravite forhend i bekhend, ali raditi na mentalnom aspektu igrača je jedna od najtežih stvari na svetu“, dodao je stric.

Poslednjih meseci Rafa se našao na udaru javnosti zbog bojkotovanja reprezentacije.

„Igrači nisu imali dobar odnos sa Galom Leon i to nije zato što je ona žensko, kao što su mnogi rekli. Ako Končita Martines misli da je neophodno da Rafael igra za Španiju u Dejvis kupu, on će biti dostupan“, naveo je Toni.

Isto je u Hamburgu potvrdio i ’Bik sa Maljorke’.

„Da, verovatno ću igrati u Dejvis kupu ukoliko me kapiten želi“, rekao je Rafa koji mora da se pojavi u nacionalnom timu ukoliko želi da dobije pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar