"Poslanicima Srpske liste prijete zbog suda"

Predsjednik Srpske liste Aleksandar Jablanović izjavio je danas da su pojedinim poslanicima ove liste upućene prijetnje kako bi odustali od podrške formiranju specijalnog suda za ratne zločine OVK.

Srbija 02.08.2015 | 18:30
"Poslanicima Srpske liste prijete zbog suda"

Jablanović je rekao da su prijetnje prijavljene Kosovskoj policiji, a da poslanici Srpske liste ostaju opredijeljeni radu koji vodi u pravcu uspostavljanja specijalnog suda.

"U proteklih 48 sati upućeno je nekoliko pretećih poziva pojedinim poslanicima Srpske liste s ciljem zastrašivanja i odustajanja od podrške formiranju specijalnog suda za zločine OVK", rekao je Jablanović za mitrovački Radio "Kontakt plus".

Skupština samoproglašenog Kosova trebalo bi sutra, pod pritiskom međunarodne zajednice, ponovo da glasa o ustavnim amandmanima koji su neophodni za formiranje specijalnog suda za zločine bivše OVK.

Sjednica je zakazana za 10.00 časova, a uprkos velikom protivljenju opozicije Predsjedništvo Skupštine donijelo je odluku da na dnevni red stavi glasanje o ustavnim amandmanima, kojima se otvara put za formiranje specijalnog suda.

Kosovski parlament 29. juna nije izglasao amandmane u vezi sa formiranjem specijalnog suda, a tada su protiv glasali i pojedini poslanici Demokratske partije Kosova Hašima Tačija.

Komentari / 0

Ostavite komentar