Incko: Provesti reformsku agendu

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko dao je danas podršku da vlade Republike Srpske, Federacije BiH i Savjet ministara BiH usvoje ekonomske reformske agende za BiH, ističući da je sada pred BiH nova faza, a to je provođenje onoga što je dogovoreno.

Bosna i Hercegovina 28.07.2015 | 20:08
Incko: Provesti reformsku agendu

"Kod partnera u BiH sada treba da vidimo napredak u provođenju agende. Ovo je faza u kojoj uski politički interesi moraju biti gurnuti u stranu zbog viših interesa zemlje i njenih građana. Moramo vidjeti novi način vođenja politike, usmjeren ka konkretnim rezultatima", naglasio je Incko.

Incko je naveo da je jasan interes građana da bude pokrenuta ekonomija, otvorena nova radna mjesta i da se krene naprijed ka evroatlantskom putu, što politički predstavnici duguju građanima, saopšteno je iz OHR-a.

Poručujući da je međunarodna zajednica spremna da podrži ovu reformsku agendu, Incko je dodao da zajednička vizija ostaje reintegrisana, funkcionalna i prosperitetna BiH - zemlja koja radi u interesu svojih građana i u potpunosti je uključena u evropsku porodicu.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

kameleon

28.07.2015 18:28

Odlazi kući čovječe.

ODGOVORITE
Name

Boki

28.07.2015 18:39

Ma je li.Donijece nam nesto papir koji krijete od naroda ko zmija noge.Pricate proevropski zakon o radu,pa reci u kojoj to evropskoj zemlji takav.Nigdje.Hocete da radnik bude. rob koji ce da radi da bi se vasi sponzori tzv investitori bogatili.Niko ziv u Austriji nezna ni ko si.Idi smilim bogom bez tebe smo ludi al stobom jos vise

ODGOVORITE
Name

re Boki

28.07.2015 19:43

Nemoj tako Boki.pa sam znas koja primanja ima u BH. Mozda u Austriji nemoze zaraditi ni 1000 Eura mjesecno??

ODGOVORITE
Name

Bole

29.07.2015 07:38

Vidi ga sto se popravio. Kad je dosao u BiH nije ga imao pas za šta ujesti.

ODGOVORITE