Najveća opasnost su Podbićanin i Mujović

Najveća opasnost od "Islamske države" u Srbiji i mogućih terorističkih napada prijeti od dvojice džihadista - Abida Podbićanina /36/ i Tefika Mujovića /34/, navodi se u najnovijem izvještaju srpskih obavještajnih službi.

Srbija 28.07.2015 | 10:06
Najveća opasnost su Podbićanin i Mujović

Podbićanin i Mujović najaktivniji su u regrutovanju džihadista iz Srbije i predstavljaju najveću prijetnju kada je riječ o "Islamskoj državi", navodi se u izvještaju koji prenosi "Blic".

Srpske službe bezbjednosti imaju saznanja da su ovi džihadisti razvili saradničke mreže po Srbiji, koje čine Izudin Crnovršanin /26/, Ferat Kasumović /31/ i Fikret Krečo /33/, kojima se sudi u Specijalnom sudu u Beogradu zbog terorizma.

Podbićanin je vjerski vođa jedinice "DŽeiš Muhamed", a u Siriji ratuje pod imenom Abu Selfijak el Bosni. Ova jedinica nedavno je objavila snimak u kojem prijeti ubijanjem, trovanjem i postavljanjem eksploziva u Srbiji.

Nekoliko internet portala objavilo je da je Podbićanin poginuo, ali njegova smrt još nije zvanično potvrđena, pa zbog toga srpske službe bezbjednosti sumnjaju da je lažirao svoju smrt da bi se lakše vratio u Srbiju.

Tefik Mujović iz Tutina jedan je od viđenijih boraca "Islamske države", a njegovo ratno ime je Ebu Talha Jemenac i angažovan je na širenju radikalnog islama.

Na svom "Fejsbuk" profilu javno propagira terorizam i poziva na samoubilačke akcije u Raškoj, Beogradu i Rimu.

U Specijalnom sudu u Beogradu 16. marta počelo je suđenje Podbićaninu i Mujoviću zbog terorizma i veze sa terorističim organizacijama kao što je "Islamska država".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

anonimus

28.07.2015 08:41

Kad sve znate sta onda cekate da se desi Zvornik iako iz tog dogadjaja Srbi nisu izvukli pouku cekamo sta ce se sledece desiti ne razumijem sluzbe koje imaju tolike resurse za bezbjednosni rad da nista ne cine i kad se dese neka hapsenja zbog nedostatka dokaza sudovi pustaju ma treba vratiti TITIN bezbjednosni sistem i kad si kriv i kad nisi u corku a ovi sadasnji nista.

ODGOVORITE