Hag opstruisao ruske ljekare Ratka Mladića

Sekretarijat Haškog tribunala dao je ruskim ljekarima koji su prošlog utorka pregledali generala Ratka Mladića nepotpunu ljekarsku dokumentaciju i tako ih onemogućio da kompletiraju izvještaj, rekao je generalov sin Darko Mladić.

Svijet 27.07.2015 | 19:30
Hag opstruisao ruske ljekare Ratka Mladića

Kako je objasnio Darko Mladić, iako je Sekretarijat bio dužan da preda sve nalaze, ispostavilo se da je dio predatog materijala zastario, da nedostaju pojedini snimci, te da je kod dijela dokumentacije preskočena svaka druga strana.

Zbog toga su ruski ljekari uočili da dokumentacija nije kompletna tek po povratku iz Haga, a odbrana generala Mladića je danas o tome obaviještena na sastanku u ruskoj Ambasadi u Holandiji.

"Mi smo protumačili da je to još jedan vid opstrukcije koju je Sekretarijat Tribunala vršio tako što nije predao kompletnu dokumentaciju, iako je bio obavezan da to učini", rekao je Darko Mladić.

On je dodao da je odbrana od ruskih ljekara dobila spisak nedostajuće dokumentacije i najavio da će podnesak u kome se od Sekretarijata Haškog tribunala hitno traži da se kompletira ta dokumentacija biti predat odmah sutra ujutro.

Kako je istakao Darko Mladić, ruski neurolog i kardiolog ne mogu da završe ljekarski izvještaj ako ne dobiju kompletnu dokumentaciju.

Sin Ratka Mladića poručio je da će se odbrana boriti da se ta dokumentacija što prije preda i da će "razmotriti i ostale korake, ukoliko budu insistirali na toj vrsti opstrukcije".

On je naveo da su pokušaji opstrukcije Sekretarijata Haškog tribunala uočeni još prije dolaska ruskih ljekara.

Kako je naveo Darko Mladić, ruskim ljekarima je prvo bio odobren boravak od dva dana, a zatim je opstrukcija vršena tako što su mijenjani termini, da bi na kraju skratili dozvoljeno vrijeme za preglede na po dva sata za svakog od dva ljekara.

Prema njegovim riječima, svi zdravstveni problemi i simptomi bolesti, koje je general Mladić imao u trenutku kada je uhapšen, nisu prestali i on i dalje ima problema sa vrlo visokim krvnim pritiskom, desna strana mu je oduzeta, brzo se zamara...

Generala Mladića su prošlog utorka pregledali ruski neurolog i kardiolog.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Osmo

27.07.2015 20:09

Dobiše Rusi prst u dupe.

ODGOVORITE
Name

Sudija

28.07.2015 03:21

Ukinut ce Rusi uskoro i taj fasisticki sud.

Name

biće

28.07.2015 06:01

Kad Rusi oforme novi pravedni Međunarodni sud , biće vas još s "prstom u du.etu" !

ODGOVORITE
Name

Re.bice

28.07.2015 10:25

Akad ce se to dogoditi?

ODGOVORITE
Name

Md

31.07.2015 18:49

Nije to zatvor nego konc. logor za Srbe

ODGOVORITE