Pariz: Pucnjava na trasi Tur de Fransa

Francuska policija otvorila je vatru na automobil koji je u Parizu pokušao da probije barikadu kojom je ograđena ruta današnje etape Tur de Fransa.

Svijet 26.07.2015 | 13:10
Pariz: Pucnjava na trasi Tur de Fransa

Incident se dogodio oko osam sati pre očekivanog dolaska biciklista koji danas voze poslednju etapu ovogodišnjeg izdanje Tura od Sevrea do Pariza u dužini od 109,5 kilometara.

Portparol policijskog sindikata Luk Poignant rekao je da su policajci završavali sa postavljanjem barikda kada je na njih naleteo automobil sa dvoje putnika, na koji su odmah otvorili vatru, ali je vozač uspeo da pobegne.

On je dodao da nema povređenih, a stotine ljudi trenutno se skupljaju na Trgu Konkord, na delu staze na kojoj se desila nesreća, a na kojoj bi biciklisti trebali da stignu kasnije u toku dana.

"Automobil u kojem su bile dve osobe je pobegao. One očigledno nisu povređene", izjavio je Luk Poignant.

Policija trenutno istražuje snimke sa sigurnosnih kamera koje se nalaza u blizini mesta gde je došlo do incidenta kako bi identifikovala osobe iz vozila.

Kako prenosi Raša tudej, policija traga za automobilom "reno klio".

Direktor trke Tijeri Žuvenu je rekao da nema nikakvih infomacija o incidentu, kao i da nije predviđeno otkazivanje današnje etape.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar