Bivši osuđivani fašista otkrio da je žena!

Dolf Pospiš iz Novog Sada je nekada osuđivni član neonacističke organizacije Nacionalni stroj, odlučio je da promijeni pol. Taj čovjek se danas zove Dajana, prolazi kroz osjetljiv period uzimanja hormonske terapije i nada se skoroj promjeni pola.

Srbija 25.07.2015 | 17:20
Bivši osuđivani fašista otkrio da je žena!

Dolf Pospiš je zbog incidenata povezanih sa izazivanjem vjerske, rasne i nacionalne mržnje u zatvoru proveo više od tri godine. Ona je prvi put javno govorila o svojoj transformaciji.

Kaže da je neonacizam njena ružna prošlost i faza u koju je kao nesigurna tinejdžerka bježala jer nije mogla da prihvati sebe onakvu kakva jeste.

"Ako sam ja već bila takva, da sam sebe mrzila, suzbijala osjećanja i ispoljavala neku takvu agresiju, mogu i sad da se okrenem i borim i za sebe, i za stav, i za to ko sam i šta sam. Ja sam izmislila sve te likove, zbog svojih nezadovoljstava, frustracija i kompleksa. Ne postoji ni Dolf, ni Adolf, ni Rudolf. Postoji samo Dajana", kaže ona.

Dajana tvrdi da je oduvijek znala da je žena, ali je zbog osude društva potiskivala svoju pravu prirodu, prikrivajući je ekstremima.

"Nije lako za objasniti. Povučeš se u sebe i mrziš to, i počne toliko da ti smeta da izgubiš sebe. Pravilo mi je haos u glavi, potogovo u pubertetu - šta sad? Ja sam svjesna i osjećam se kako se osjećam, a ćutim. Osjećam se kao žensko, a nemam kome da kažem, pogotovo prije deset ili više godina. Nemaš kome da kažeš, da se požališ, jer okolina je ovdje ortodoksna i tek tad nisu razumjeli", priča Dajana za N1.

Danas, Dajana uzima hormonsku terapiju i polako svoj fizički izgled prilagođava slici kako se osjeća. Hrabro korača ulicama Novog Sada, i nosi se sa svim neprijatnostima kojima biva svakodnevno izložena.

"Bilo je napada. Bilo je nekoliko puta pesničenja, ali se ja borim i ne dam se. Ako sam ja već bila takva, da sam sebe mrzela, suzbijala osjećanja i ispoljavala neku takvu agresiju, mogu i sad da se okrenem i borim i za sebe, i za stav, i za to ko sam i šta sam", poručuje Dajana.

Iako se oslobodila stega, paradoksalno, danas joj je daleko teže nego ranije. Naime, Dajana je beskućnica. Prijatelji su je se odrekli, a članovi porodice izbacivali iz stanova u kojima je živjela. Zbog činjenice da nema trajno prebivalište, ne može da se prijavi za operaciju promjene pola, niti dovoljno novca za redovno uzimanje hormonske terapije. Ona danas traži posao, ali poslodavci joj zbog izgleda okreću leđa.

(N1)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

jes jes

25.07.2015 20:42

Svi agresivni muškarci pate što nisu žene !

ODGOVORITE