Kameron pohvalio Vučićevo liderstvo

Britanski premijer Dejvid Kameron uputio je pismo predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću u kojem hvali Vučićevo liderstvo, ističe uverenje da će srpske reforme dati rezultate i pozdravlja napore srpskog premijera da unapredi odnose na Zapadnom Balkanu.

Srbija 25.07.2015 | 13:20
Kameron pohvalio Vučićevo liderstvo

Pismo britanskog premijera Vučiću je danas uručio ambasador Velike Britanije Denis Kif.

Ambasador Kif uručio je Vučiću pismo u kojem britanski premijer, kako je saopšteno, "hvali liderstvo premijera Vučića i izražava podršku reformama i ekonomskim merama Vlade Srbije, s verom da će one doneti rezultat, kako u napretku na evropskom putu, tako i u povećanju blagostanja stanovnika Srbije".

Britanski premijer pozdravlja i napore premijera Vučića da unapredi odnose na Zapadnom Balkanu, ističući njegovu ulogu u dijalogu sa Prištinom, i hrabru i ispravnu odluku da učestvuje na komemoraciji u Srebrenici, jer Velika Britanija podržava politiku pomirenja i stabilnosti u regionu, navedeno je.

Zahvalivši na pismu, premijer Vučić rekao je ambasadoru Kifu da reforme premijera Kamerona kojima je povećana zaposlenost u britanskom privatnom sektoru mogu da budu uzor za Srbiju i da zato računa i na praktičnu pomoć britanskih stručnjaka.

Ambasador Kif rekao je da će novi fond i program podrške, koji pokreće Velika Britanija, biti realizovan u saradnji sa Vladom Srbije, kako bi se utvrdile oblasti u kojima britansko iskustvo može najviše da doprinese napretku zemlje.

U razgovoru je istaknuta potreba unapređenja saradnje Srbije i Velike Britanije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

focak

25.07.2015 11:30

Eeee, onda stvarno nesto ne valja, cim te Kamerun hvali, a Bler ti savjetnik! Nije to dobro, nijeee....

ODGOVORITE
Name

jasno

25.07.2015 13:04

Što više petljaš, lažeš i glumiš to više ličiš na Kameruna i Blera, zato hvale Vučića.

ODGOVORITE
Name

brle

25.07.2015 19:05

Cuvaj se Vucicu, cim te ovaj hvali, nece biti dobro.

ODGOVORITE
Name

Bogoljub

26.07.2015 06:40

S konja gazda mase...

ODGOVORITE