Gaudijeva teorija uspjeha Novaka, Federera i Nadala...

Gaston Gaudio, nekadašnji šampion Rolan Garosa i peti teniser sveta otkrio je zbog čega su Đoković, Federer i Nadal bolji od ostalih tenisera.

Tenis 23.07.2015 | 11:40
Gaudijeva teorija uspjeha Novaka, Federera i Nadala...

Argentinski teniser, koji je tokom karijere osvojio samo osam titula ali i Rolan Garos, smatra da Đoković, Federer i Nadal uspevaju da u odlučujućim momentima savladaju veliki pritisak.

„Koja je razlika između Rafaela Nadala, Rodžera Federera, Novaka Đokovića i ostalih igrača? Da li drugačije udaraju lopticu? Svi isto udaraju lopticu. Ipak, u najvažnijim trenucima u meču oni uspevaju da savladaju pritisak, ali ne znam kako to rade. I oni sigurno osećaju pritisak i imaju strah kao i svi ostali, ali u tim trenucima oni uspevaju da sklone taj pritisak sa strane i igraju dobro“, rekao je Gaudio.

On je dodao da je strah od pobede veći nego strah od poraza. Gaudio se osvrnuo na svoj duel protiv Žan-Mišela Gambila na Masterrsu u Majamiju8 kada je propustio tri meč lopte i priliku da igra protiv Agasija u polufinalu.

„To je razlika između odličnih i velikih. Dobijanje ili gubljenje mečeva menja vaš život, takav je bio moj meč protiv Gambila u Majamiju 2001. godine. Toliko ste blizu da ostvarite nešto za šta ste radili čitav život i imate brojne misli u glavi. Strah od pobede je veći od straha od poraza. Kada sam imao taj strah zamagljivao mi se vid. Kada sam bio na poen od meča jedino o čemu sam razmišljao je da ubacim lopticu u teren. Nisam ništa video, sve mi je bilo zamagljeno.“

Komentari / 0

Ostavite komentar