Crna Gora: Komšije, evo vam vaše vehabije

Crna Gora proterala je četvoricu vehabija, od kojih su dvojica vraćena u BiH, a dvojica u Srbiju, potvrđeno je iz crnogorskog MUP-a.

Region 22.07.2015 | 09:40
Crna Gora: Komšije, evo vam vaše vehabije

Policija je pojačala kontrole, radeći preventivno na sprečavanju terorističkih napada i regrutovanja crnogorskih državljana na strana ratišta, a u nedelju 19. jula, u mestu Smokovac kontrolisano je vozilo novosadskih registarskih oznaka.

U automobilu su bila dvojica vehabija iz Novog Pazara, piše list "Dan" i dodaje da su nakon pretresa vozila oni privedeni u podgorički Centar bezbednosti, pošto je utvrđeno da nisu imali lična dokumenta, kao ni prijavljen boravak u Crnoj Gori.

U stanici policije zadržani su 48 časova, nakon čega su proterani iz Crne Gore pošto policija nije imala više osnova za njihovo zadržavanje.

"Dan" prenosi da se ista situacija dogodila i nekoliko dana ranije sa vehabijama iz BiH. Pošto ni oni nisu imali prijavljen boravak, iako nisu posedovali oružje, nakon provera u policiji naređeno im je da napuste Crnu Goru.

Odbor za bezbednost i odbranu crnogorske Skupštine krajem prošle godine je raspravljao o problemu vehabija, a posebno o njihovom regrugovanju za borbe u Siriji. Prema podacima tajne policije, u Crnoj Gori se nalazi najmanje 100 do 120 vehabija.

Agencija za nacionalnu bezbednost ima podatke da vehabije primaju znatna finansijska sredstva preko islamskih humanitarnih organizacija, a kao glavni centar vehabija u Crnoj Gori označen je Plav.

Imena tajna, ali lica proverena
Identitet proteranih vehabija nije saopšten, ali je podgoričkom dnevniku potvrđeno iz MUP-a da su nad njima sprovedene bezbednosne provere, nakon čega su napustili Crnu Goru.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Konstatacija

22.07.2015 08:32

Udari nafta u glavu.

ODGOVORITE
Name

marko samardzic

22.07.2015 09:02

Pa ima Milo svoje brace na izvoz!?

ODGOVORITE
Name

Dragan

22.07.2015 13:54

E moj Milo pa oni su iz Ulcinja ušli i do elenike skoro došli!Ode more...Pola njima,pola Hrvatima ...

ODGOVORITE