Čović nije pozvan na obilježavanje "Oluje"

Svjestan sam odnosa koje danas imamo i zbog toga mislim da "Oluja" i sve druge oluje koje su bile u BiH i Hrvatskoj ne smiju biti predmet stalnih spekulacija. Ja sam za to da istoričarima ostavimo to vrijeme, a mi se okrenemo budućnosti, rekao je danas predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Region 21.07.2015 | 20:15
Čović nije pozvan na obilježavanje "Oluje"

Čović je komentarisao hrvatsko obilježavanje godišnjice "Oluje" i najavu Aleksandra Vučića i Milorada Dodika koji su rekli da će tada biti dan žalosti u Republici Srpskoj i Srbiji.

“To je realnost našeg okruženja i imamo minimalno tri različita gledanja. Ono što je za jednog zločin, za drugog je heroj. U tom smislu treba i gledati rat. Svaka pobjeda za jedne je slavlje, a za druge dan žalosti. Ja sam Hrvat i predstavnik hrvatskog naroda i naravno da imam svoj odnos prema svim događanjima na ovom prostoru i to ne krijem".

Svjestan sam odnosa koje danas imamo i zbog toga mislim da "Oluja" i sve druge oluje koje su bile u BiH i Hrvatskoj ne smiju biti predmet stalnih spekulacija.

Čović je odgovorio i na pitanje hoće li biti prisutan na obilježavanju u Zagrebu ili Kninu.

“Pozive nisam dobio, sada mogu sigurno reći da neću biti u Zagrebu, a za druge manifestacije ću vidjeti”, kazao je Čović.

(Slobodna Bosna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ante

21.07.2015 18:31

Ja ne mogu shvatiti ovaj narod, pa da li iko primecuje koji je ovo cu..ko...

ODGOVORITE
Name

Slobodan

21.07.2015 22:04

Sta ne mozes shvatiti molim te? Da ti nacrtam možda? Bas je dobro čovjek objasnio i to je bukvalno tako, svugdje u svijetu, samo nama Srbima je teško priznati poraz i prihvatiti istinu!!!!

ODGOVORITE
Name

fof

22.07.2015 04:03

Dodik je zauzet oko svadbe pa nije mogao ići sa Čovićem , jedan bez drugog ne idu nigdje, a i Zubac je zauzet.

ODGOVORITE