Podugnuta optužnica protiv supruge Džonija Depa

Supruga američkog glumca Džonija Depa, Amber Herd, optužena je za nelegalno unošenje njihova dva psa u Australiju, čije su vlasti upozorile da će psi biti uspavani, ukoliko ne budu vraćeni u SAD.

Zabava 17.07.2015 | 09:03
Podugnuta optužnica protiv supruge Džonija Depa

Ljubimci glumačkog para Pistol i Bu dospeli su u centar medijske pažnje kada su ih bez neophodnih dozvola privatnim avionom doveli u maju u Australiju, gde je Dep snimao nastavak filma "Pirati sa Kariba".

Australija ima stroga pravila o dovođenju životinja u zemlju, uključujući posebne dozvole i karantin od najmanje 10 dana, radi sprečavanja širenja zaraza, kao što je besnilo.

Amber Herd je ove sedmice optužena po dve tačke zbog unošenja jorkširskih terijera u zemlju, kao i za pravljenje lažnog dokumenta, saopštilo je danas javno tužilaštvo Australije.

Australijski ministar poljoprivrede Barnabi Džojs je tada optužio Depa za krijumčarenje pasa i naredio da oni budu izvedeni iz zemlje u roku od 72 sata ili će biti uspavani.

- Ako počnemo da puštamo filmskim zvezdama, makar bio i dva puta proglašavan za najseksipilnijeg muškarca, da dolaze u našu zemlju s ljubimcima, zašto onda ne bismo kršili zakone za sve - rekao je tada Džojs.

Kazna predviđena za nelegalno unošenje životinja je do 10 godina zatvora i 75.000 dolara, a za falsifikovanje dokumenta do jedne godine zatvora i 7.500 dolara.

Amber Herd je dobila poziv da se pojavi na sudu u Kvinslendu 7. septembra.
U intervjuu za JEDNU australijsku televiziju, Herdova je prošlog meseca izjavila da će ona i Dep u budućnosti nastojati da izbegu Australiju što je više moguće, "zahvaljujući pojedinim ondašnjim političarima".

Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar