Drašković nestao na dan izručenja Belgiji!

Andriji Draškoviću, koji je uhapšen u Splitu po poternici Belgije i pušten uz garanciju, od juče se gubi trag a za danas u 15.30 bila je planirana ekstradicija vlastima u Briselu.

Region 16.07.2015 | 10:50
Drašković nestao na dan izručenja Belgiji!

Sa suprugom i ćerkom bio je smešten u pansionu, ali kada su juče kasno popodne došli sudski pozivari nikoga nije bilo u apartmanu.

- Pozvali smo Draškovića telefonom u apartman i nije se javio. Pošto je bio u obavezi da se odazove svakom pozivu suda, garancija mu je automatski ukinuta - kaže za "Blic" Damir Romac, portparol Županijskog suda.

U splitskoj policiji ne žele da komentarišu šta se dešava u slučaju Drašković, jer je sve u nadležnosti suda, napominju.

Drašković je zadržan po poternici kancelarije Interpola u Belgiji i kod sebe je imao pasoš Republike Srbije kada je uhapšen u junu ove godine.

Belgija traži Draškovića zbog ubistva albanskog emigranta Envera Hadrija, predsednika Pokreta za ljudska prava, koji je likvidiran krajem februara 1990. godine u Briselu, javio je hrvatski portal Index dodajući da se navodno radi o jednoj od poslednjih likvidacija jugoslovenske UDBA-e, odnosno, SDB-a.

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Hahaaa

16.07.2015 11:20

Covjek se sprda...

ODGOVORITE