O trošku građana išli na Mundijal u Brazil

Sredstvima poreskih obveznika u 2014. godini plaćen je boravak u Brazilu za vrijeme Svjetskog fudbalskog prvenstva troje zaposlenih u Ministarstvu spoljnih poslova /MIP/ BiH na čijem je čelu u to vrijeme bio Zlatko Lagumdžija.

Bosna i Hercegovina 14.07.2015 | 10:30
O trošku građana išli na Mundijal u Brazil

U izvještaju Kancelarije za reviziju institucija BiH navodi se da su ukupni izdaci za njihov boravak u Brazilu, gdje su bili angažovani u konzularnoj kancelariji, iznosili 37.978 KM, od čega je 15.350 KM koštao njihov avionski prevoz, hotelski smještaj 15.528 KM i troškovi zakupa kancelarije 7.000 KM.

Službenici Ministarstva dobili su i dnevnice u iznosu od 6.579 KM, piše zagrebački "Večernji list", izdanje za BiH.

List navodi da su Svjetskom prvenstvu u Brazilu prisustvovali i službenici Ambasade BiH u Vašingtonu, koja nerezidentno pokriva Brazil.

Osim ovih izdataka, u revizorskom izvještaju navodi se da je za telefonske i poštanske usluge MIP u prošloj godini izdvojio 1,1 milion KM, pri čemu je tadašnji ministar inostranih poslova BiH imao odobrene telefonske troškove u iznosu 2.000 KM.

Ministarstvo spoljnih poslova je raspolagao sa 97 službenih automobila, pri čemu su revizori utvrdili da je, kao i godinu ranije, vozilo kojim se koristi ministar korišteno i za vrijeme godišnjih odmora.

Komentari / 0

Ostavite komentar