Kneževo: Protest boraca zbog hapšenja braće Ševarike

U Kneževu će večeras, u organizaciji opštinske Boračke organizacije, biti održani mirni protesti zbog hapšenje sugrađana braće Ranka i Radomira Ševarike koje su izvršili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ i Tužilaštva BiH.

Republika Srpska 14.07.2015 | 09:00
Kneževo: Protest boraca zbog hapšenja braće Ševarike

Boračka organizacija opštine Kneževo osudila je jučerašnje hapšenje sugrađana braće Ranka i Radomira Ševarike.

"Nastavlja se represija prema Srbima, što unosi strah i izaziva nemir", saopšteno je juče iz Opštinske boračke organizacije.

Iz organizacije ističu da se ovim činom nastavlja komlikovati ionako teška situacija u Republici Srpskoj i BiH.

"Uhapšeni su čestiti i pošteni ljudi koji su u toku rata izgubili dva brata - ubijena od povampirene nemani koja istrebljuje srpski narod", navodi se u saopštenju Opštinske boračke organizacije.

Boračka organizacija Kneževo osuđuje način na koji se ovakvi postupci sprovode, kao i jednostrane osude i hapšenja prema samo jednom, srpskom narodu.

Iz Opštinske boračke organizacije Kneževo navode da hapse nevine ljude, a da se zločinci protiv kojih su nedjela dokazana puštaju ili mirno šetaju na slobodi.

"Pristrasnost Tužilaštva BiH je i u Kneževu dokazana, kao i opravdanost njegovog ukidanja", poručuju iz Opštinske boračke organizacije Kneževo koja traži iste aršine prema svim nedjelima koja su učinjena na bilo kojoj strani, a koja su dokazana, a ne montirana.

Braća Ranko /52/ i Radomir /57/ Ševarika uhapšeni su juče u mjestu Bokani, opština Kneževo, zbog sumnje da su počinili ratni zločin nad ratnim zarobljenicima, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Braća Ševarika su pod istragom zbog sumnje da su kao pripadnici Vojske Republike Srpske u oktobru 1992. godine iz prostorija pošte u Kneževu odvezli dvojicu zarobljenih pripadnika Hrvatskog vijeća odbrane u mjesto Borak.

Protest je najavljen za 20.00 časova.

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Beg

14.07.2015 07:16

Dizanje tenzija i stvaranje haosa ako su nevini i dokazu ima pravda i satisfakcija nek tuze drzava za ljagu i dusevnu bol.Medjutim ovo stvara dalji problem i steti i Srbima i Bosnjacima.Svi trebaju sami slati svoje zlocince pred sud i otarasiti se sljama.Ali kako kad je Mladic i svi drugi za Srbe idol a Bosnjake Oric.Sta sad.

ODGOVORITE
Name

Re

14.07.2015 09:09

Pa da se razdvojimo jednom zauvijek. Sta bi drugo

Name

KNEZ

24.01.2016 20:27

Da, ali da nema elemenata krivnje nebi ih niko ni privodio, u tome je problem što niko neće da iskreno kaže i prizna svoja nedjela i zlodjela

Name

Tuzla

14.07.2015 07:20

Polako ali sigurno vraćamo se u devedesete.

ODGOVORITE
Name

snouden

14.07.2015 07:42

Replika BG KAKVA DUSEVNA BOL I ODSTTETA U BIH PA PRED ISTIM TIM SUDOM SE FALSIFIKUJU DOKAZI I NAVODI I TO UKAZETE SUDU TOKOM ROCISTA I POSTUPAJUCEM SUDIJI KOJI SE SAMO OGLUSI I NAZALOST DOSUDI NA OSNOVU LAZNIH IZJAVA PODATAKA I CINJENICA A DA PREDHODNO SUD NIJE UTVRDIO VALIDNOST ISTIH DOKAZA I PODATAKA E TO VAM JE BIH PRAVOSUDJE GOSPODO DRAGA!!??

ODGOVORITE
Name

Milojko Banja Luka

14.07.2015 07:53

Ova Sipa je bruka i sramota. Što ne hapsite svoje mudžahedine sa snimka iz potočara?

ODGOVORITE
Name

Tepić

14.07.2015 08:08

Obraz 22 knezevske lake pjesadijske brigade je čist kao suza.

ODGOVORITE
Name

Uočeno

14.07.2015 08:19

Sve to je s jednim jedinim ciljem a taj je da se zaustave promjene i pojedini iz vlasti ne dodju na tapet.

ODGOVORITE
Name

Re

14.07.2015 09:10

Uoceno si glup. Sve to je da bi se Srbi bacili na kolena

Name

Zoran

14.07.2015 08:38

Moj predlog je da se narod organizuje i zastiti od ovih turskih hapsenja ova SIPA je muslimanska policija koja hapsi po RS pozivam policiju RS i vlast da se tome suprostavimo.

ODGOVORITE
Name

Re Beg

14.07.2015 10:13

General Mladic je evakuisao muslimanske civile,djecu,zene,starije osobe iz Srebrenice i vi danas zivite u toj Srebrenici.General Mladic je heroj i ostace HEROJ ZAUVIJEK.A vas Naser Oric je ZLOCINAC.Otidji u srpska sela oko Srebrenice da vidis ima li zivota tamo.Najbolje i jest da se razdvojimo.

ODGOVORITE
Name

anticrveni

14.07.2015 11:59

Ovo je sve maslo Dodika, Zupca i Covica, te drugih Srba novopecenih tzv. "patriota" i "boraca" za nezavisnost RS. Nevine ljude i borce RS salju u zatvore. Dolje crveni, sloboda borcima.

ODGOVORITE
Name

IVANELA MLADENOVIC

14.07.2015 18:18

STRASNO I ZALOSNO ZA JADAN SRPSKI N AROD MA GDE DA JE UVEK SMO KRIVI I MI KOJI VRSIMO ILI SMO VRSILI GENOCID BOZE HOCELI IKADA OVO ZLO NESTATI PROTIV NAMUCENOG SRPSKOG NARODA

ODGOVORITE