Ðoković danas brani titulu na Vimbldonu

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković danas na terenu Vimbldona kreće u pohod na devetu grend slem titulu, ukupno 54. ATP trofej u karijeri, a protivnik u velikom finalu biće mu švajcarski velikan Rodžer Federer.

Svijet 12.07.2015 | 10:18
Ðoković danas brani titulu na Vimbldonu

Predstojeći duel, koji se iščekuje sa ogromnim interesovanjem, njihov je jubilarni 40. međusobni okršaj, a Federer, vlasnik čak 17 grend slemova, ima pobedu više i vodi sa 20:19.

Srpski as nije blistao na ovogodišnjem Vimbldonu, ali je ipak pokazao da se oporavio od bolnog poraza u finalu Rolan Garosa pre samo pet nedelja od Federerovog zemljaka Stena Vavrinke.

Ðoković je imao probleme jedino u osmini finala protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona, kada je gubio sa 2:0 u setovima, da bi posle maratonske dvodnevne borbe napravio spektakularni preokret za trijumf ispoljivši veliku mentalnu snagu.

Sve ostale mečeve, protiv Nemca Filipa Kolšrajbera, Finca Jarka Nijeminena, Australijanca Bernarda Tomića, Hrvata Marina Čilića i Francuza Rišara Gaskea svetski broj jedan dobio je sa po 3:0 u setovima.

S druge strane, Federer se pokazao u izdanju iz najboljih dana i potvrdio odličnu formu, a posebno je imponovao u polufinalu, kada je prosto "zbrisao" sa terena ljubimca domaće publike Endija Mareja.

"Rodžer i ja igrali smo mnogo puta, on mi je jedan od najvećih rivala. Takođe, on je jedan od ljudi koji su me zapravo učinili boljim teniserom. Tokom mečeva s njim prolazio sam kroz različite emocije i to mi je omogućilo da shvatim šta mi je potrebno da bih postao bolji igrač, da bih ga pobedio i osvojio grend slem titule", izjavio je Ðoković uoči novog dvoboja sa Švajcarcem.

Srpski teniser bori se za svoj treći, a Federer za rekordni osmi trofej na Vimbldonu, a biće zanimljivo videti može li Švajcarac da se revanšira Ðokoviću za poraz u prošlogodišnjem, retko viđenom finalu.

Meč za titulu na trećem grend slemu sezone između Ðokovića i Federera igra se danas od 15 sati.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar