Tur de Frans: Konačno slavlje Kavendiša!

Biciklista Etiks-Kvikstepa Mark Kavendiš trijumfovao je na sedmoj etapi ovogodišnje trke Tur d’Frans, voženoj od Livaroa do Fužera u dužini od 190,5 kilometara.

Ostali sportovi 10.07.2015 | 19:40
Tur de Frans: Konačno slavlje Kavendiša!

Britanac je na taj način ostvario 26. etapnu pobedu na Turu, a prvu posle dve godine, pošto je prošle godine morao da se povuče sa trke već posle prve etape zbog povrede.

Kavendiš je prethodnih dana bio razočaravajući u sprintu, a veliki udarac za njega bio je i povlačenje timskog kolege Tonija Martina zbog loma ključnie kosti, ali je u petak zasijao.

U borbi za trijumf na sedmoj etapi, Kavendiš je u sprint bio bolji od nosioca zelene majice Andrea Grajpela iz Loto-Sudala i bicikliste Tinkof-Saksa Petera Sagana. Džon Degenkolb iz Džajant-Alpresina i vozač Kaćuše Aleksander Kristof kompletirali su najbolju petoricu u cilju etape u Fužeru.

Kavendiš je do trijumfa uspeo da dođe zahvaljujući svom sprint, ali pomoći svojih timskih koleda Zdenjeka Štibara i Mihala Kvijatkovskog, koji su ga uveli u finiš. Biciklista sa ostrva Man je reagovao na vreme i uspeo da pobedi Grajpela, uprkos eksplozivnom finišu Nemca u poslednjih 200 metara.

“Toliko sam želeo ovaj trijumf, presrežan sam. Imao sam osećaj kada sam jutros ležao u svojoj sobi sa suprugom i ćerkom, jednostavno sam znao da će se ovo desiti. Bio sam opušten i znao sam da će sve biti dobro. Posle prethodnih dana, loših završetaka, Štibijeve pobede i Tonijevog odustajanja, ovo je neverovatno”, rekao je Kavendiš.

Žutu majicu je posle povlačenja Martina poneo Kris Frum iz tima Skaj, a Sagan je zahvaljujući drugom mestu uspeo da smanji svoj zaostatak. Čeh je dobio četiri sekunde kao bonus i sada se nalazi 11 sekundi iza Fruma u generalnom plasmanu.

Na Turu se u subotu vozi 181,5 kilometar duga etapa od Rena do Mur de Bretanja.

Komentari / 0

Ostavite komentar