Tamara iz Beča ubila petogodišnjeg sina

Samohrana majka Tamara K. (25) iz Beča, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, uhapšena je jučer u Beču zbog sumnje da je ubila svog petogodišnjeg sina.

Svijet 10.07.2015 | 07:38
Tamara iz Beča ubila petogodišnjeg sina

Kako piše austrijski Kurier, policija je zatekla Tamaru na periferiji Beča kako luta ulicama u dezorijentisanom stanju.

U toku razgovora sa policajcima ona je priznala da je ubila dijete. Odmah nakon toga poslana je patrola u njen stan, koji se nalazi u desetom bečkom okrugu, gdje je, nažalost, pronađeno tijelo njenog sina.

Kako prenose brojni austrijski mediji, po dolasku u stan policajci su ostali zaprepašteni prizorom koji su zatekli.

Beživotno tijelo dječaka pronađeno je na krevetu ispod ćebeta. Pol Edinberger, portparol bečke policije, kazao je kako motiv ovog ubistva još nije poznat.

- Na tijelu je bilo više rana nanesenih nožem, ali na prvi pogled činilo se da su sve to površinske povrede. Prema prvim informacijama moguće je da je dijete ugušeno jastukom. Zbog toga je nadležni tužilac naredio da se obavi obdukcija tijela kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti - naveo je Edinberger.

Kako je rekao, zasad se ne zna kada je mališan ubijen, ali se pretpostavlja da je zločin počinjen u nedjelju u poslijepodnevnim satima.

Inače, tokom saslušanja osumnjičena žena je davala dvosmislene odgovore i izgledala je kao da ima psihičkih problema.

- Tokom ispitivanja policiji je rekla da je nakon što je ubila sina uzela tablete, zatim pozvala taksi i otišla u pansion u kojem je rezervisala sobu - pišu austrijski mediji, dodajući kako je u tom pansionu boravila dva dana.

Poslije otkrivanja tijela inspektori su pronašli i oca, koji je takođe iz BiH, a koji trenutno živi u Beču.

On im je rekao kako sa suprugom nije u dobrim odnosima zbog čega su se i razveli, ali da nikad nije mislio da je u stanju da to učini iako je priznao da je pila tablete te da je godinama patila od depresije.

Šokirani stanari zgrade u kojoj se desilo ovo stravično ubistvo ispričali su da majku i dijete nisu često viđali, ali da se iz njihovog stana često čula galama i svađa.

Izvor. Dnevni avaz

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Serafim

10.07.2015 06:59

Droga, Alkohol, prostitucija, nekrst i bogohuljenje uzimaju svoj danak.

ODGOVORITE
Name

...

10.07.2015 07:15

Objesiti za primjer svim ostalima.Hvala na razumjevanju

ODGOVORITE