Rusija izdala priručnik za “bezbjedan selfi”

Ruska policija je danas pokrenula kampanju senzibilizacije javnosti s ciljem da objasni ljudima kako da bezbedno naprave selfi.

Zanimljivosti 08.07.2015 | 07:27
Rusija izdala priručnik za “bezbjedan selfi”

Akcija je osmišljena nakon što je prošle godine oko 100 ljudi povređeno, a nekoliko desetina poginulo zauzimajući opasne poze prilikom fotografisanja.

"Kul selfi bi mogao da vas košta života", ističe ruski ministar unutrašnjih poslova u novom priručniku koji sadrži brojne savete i upozorenja.

Jedan od njih - da "selfi sa oružjem ubija", podseća na nedavni slučaj 21-godišnje Moskovljanke koja je nehotice sebi ispalila metak u glavu dok je pravila selfi s pištoljem u ruci.

A to je bio tek samo jedan u nizu "nesreća zbog selfija".

Početkom godine, dva mladića su se digla u vazduh dok su se slikala sa ručnom bombom. Mobilni telefon sa selfijem je preživeo eksploziju kao dokaz njihovog nepromišljenog čina.

Nekoliko meseci kasnije, jedan tinejdžer u oblasti Rjazan poginuo je od strujnog udara dok je pokušavao da napravi selfi na železničkom mostu.

"Na žalost, primetili smo da broj nesrećnih slučajeva, izazvanih od strane ljubitelja selfija, u poslednje vreme neprestano raste", izjavila je pomoćnica ministra unutrašnjih poslova Jelena Aleksejeva.

Ona je navela da je od početka godine zabeleženo blizu 100 slučajeva povreda kao i nekoliko desetina smrtnih slučajeva.

"Problem zaista postoji i dovodi do veoma neželjenih posledica", istakla je Aleksejeva.

"Pre nego što neko napravi selfi, trebalo bi da razmisli o tome da trka za što većim brojem 'lajkova' može da ga odvede u smrt i da bi njegova poslednja ekstremna fotografija mogla da bude posthumno objavljena", zaključila je ona.

B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar