Turska oslobodila napadače na Ivkovića

Tužilac na suđenju optuženima za ubistvo navijača "Crvene zvezde" Marka Ivkovića /25/ u Istanbulu odustao je od gonjenja šestorice navijača "Galatasaraja" koji su, navodno, pomogli Kadriju Aktašu da ubije Ivkovića.

Svijet 07.07.2015 | 21:55
Turska oslobodila napadače na Ivkovića

Time je Aktaš ostao jedini optuženi za ubistvo koje se dogodilo 21. novembra prošle godine ispred sportske hale "Abdi Ipekči" tokom košarkaške utakmice između srpskog i turskog kluba.

Ostala šestorica navijača takođe su učestvovala u nemirima pred meč, ali su se od početka suđenja u januaru ove godine branila sa slobode.

Tužilac je odlučio da odustane od njihovog gonjenja "jer nije našao jasne dokaze koji bi upućivali na to da su učestvovali u ubistvu navijača", prenose beogradski mediji.

Markova sestra Bojana Jankelić je na prvom ročištu svu sedmoricu navijača smatrala odgovornim za smrt njenog brata.

Marko Ivković zvani Jagoda iz Zemuna ubijen je 21. novembra prošle godine kada su turski huligani napali grupu od 400 "Zvezdinih" navijača koji nisu uspjeli da uđu u halu i prisustvuju meču "Evrolige".

Navijači "Zvezde" nisu mogli da uđu u dvoranu jer je organizator prekršio dogovor i onemogućio im da kupe ulaznice. Navijači "Galatasaraja" prvo su kamenicama i bakljama gađali navijače "crveno-belih, a zatim je došlo i do fizičkih sukoba.

Grupa navijača u kojoj su bila i sedmorica optuženih napala je Ivkovića, a Aktaš je u tuči ubo srpskog navijača nožem.

Prema optužnici, koju zastupa tužilac Ibrahim Bajtekin, Kadri Aktaš je osumnjičen da je u nemirima prije meča ubio Ivkovića nožem.

Bajtekin je ovaj zločin definisao kao ubistvo bez predumišljaja i za optuženog zatražio zatvorsku kaznu u trajanju od 12 do 18 godina.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

DULE

07.07.2015 22:54

A MOZDA SU USTANOVILI DA NIJE KRIV.

ODGOVORITE
Name

subara

08.07.2015 05:35

Turcin je turcin! Nahrani ga ili ga tuci, isto ti misli

ODGOVORITE
Name

Re.subara

08.07.2015 05:45

A sta mislis o sebi. Da Nije I kod tebe isto tako .

Name

subara

08.07.2015 07:35

Boga ti,ti sto repliciras skontaj sta si htio reci pa onda napisi. Ovo je stara izreka koja se iz slucaja u slucaj kroz vjekove uvjek pokaze.tacnom. A sta mislim o sebi to nema veze sa zadatom temom.

Name

lav

08.07.2015 08:12

Turcin ili nase poturice vode istu politiku identican sud u Istambulu i Sarajevu.

ODGOVORITE
Name

Laki na nozu kad su u grupi

08.07.2015 18:56

Osjecaji prema strancima nikakvi i nema tu puno veze sto je zrtva Srbin. Bugarski Turci pokusavaju sve da se vrate iz Turske. Maltretiranje, rad za maltene dzaba itd. prvi ih malo boljim od Srba. Ima Bog da to sve naplati.

ODGOVORITE