Šokantna odluka turskog suda!

Navijači Galatasaraja koji su osumnjičeni za saučesništvo u ubistvu Marka Ivkovića koje se dogodilo u Istanbulu su oslobođeni optužbi i tužilac je odustao od njihovog gonjenja!

Svijet 07.07.2015 | 09:33
Šokantna odluka turskog suda!

Naime, tužilac je na suđenju za ubistvo Zvezdinog navijača, koje se dogodilo 2014. godine kada je Ivković izboden nožem, oslobodio je šestoricu osumnjičenih za saučesništvo.

Tako je Kadri Aktaš ostao jedini optuženi za ubistvo navijača Crvene zvezde, koji je otputovao u najveći turski grad kako bi navijao za svoj klub na meču košarkaške Evrolige s Galatasarajem.

Pomenuta šestorka takođe je učestvovala u haosu ispred hale, a turski mediji navode da zbog nedostatka dokaza protiv njih neće biti nastavljen proces. Tako će Čatagaj Hiz, Jusuf Velioglu, Atakan Bodan, Gokhan Jildiz, Volkan Sari i Serhan Jicel ostati na slobodi.

Tužilac Ibrahim Bajtekin je ovaj čin okarakterisao kao ubistvo bez predumišljaja i zatražio kaznu zatvora od 12 do 18 godina za Kadrija Aktaša. On je ranije priznao da je mahao nožem u samoodbrani i tako ranio Ivkovića, ali kasnije je promenio iskaz tvrdeći da nikoga nije ubio.

Suđenje je pratila sestra Marka Ivkovića Bojana Janković i njen suprug, kao i konzulka Srbije u Istanbulu Sandra Vujinović.

Podsetimo, incident se dogodio ispred dvorane Abdi Ipekči, a Ivković je uboden nožem s leđa, za šta je optužen Aktaš.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

gradiška

07.07.2015 08:36

Za ubijanje Srba se ne odgovara!

ODGOVORITE
Name

RadikalNO

07.07.2015 09:13

Bujrum Srbi... navalite opet u Tursku na more.

Name

Re gradiska

07.07.2015 10:13

Jesi li ti majke ti pročitao Text.

Name

snouden

07.07.2015 10:09

Neka se opamete srpske drzave srpske vodje sudije tuzioci i politicari krajnje je vrijeme neka uce od drugih ako neznaju kako se stiti svoj narod i vjera.Sve srpske velikane junake i borce smo isporucili dzelatima.

ODGOVORITE
Name

rajko

07.07.2015 13:18

Svaka cast na komentaru a bice ih jos za isporuku.