Beograd i Priština i dalje bez dogovora

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine završena je posle 17 sati razgovora, bez dogovora.

Srbija 30.06.2015 | 07:33
Beograd i Priština i dalje bez dogovora

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je novinarima da dve delegacije nisu postigle dogovor ni o jednom pitanju.

Dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine koji, uz posredovanje EU, predvode srpski premijer Aleksandar Vučić i Isa Mustafa, počeo je u ponedeljak ujutro oko 9,00 sati, a nastavljen je prethono veče nešto posle 20.30 časova.

Pauza je data zbog popodnevnih obaveza visoke predstavnice Federike Mogerini. Na dnevnom redu su četiri krupna pitanja - Zajednica srpskih opština (ZSO), telekomunikacije, energetika i "Park mira" u Mitrovici.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Serafim

30.06.2015 05:55

Decnijama se vodi antisrbska politika siptari mogu sta i kako hoce a Srbi ne mogu nista, dali su Kosovo bez zrna baruta i sada pu...

ODGOVORITE
Name

ProRSproBiH

30.06.2015 07:24

Ljudi bi mogli da zive zajedno u miru ali samo ujedinjeni u jednom sistemu, jednim jezikom ,jednim pravednim ustavom, nazalost to siptari nece, hoce nazor nesto sto im ne pripada, zato nece nikada biti rijesenja...u BiH je druga stvar, imamo isti jezik,(i ako neki inat tijeraju i kazu da postoje 3 jezika ali to je ona nasa medjusobna slovenska ljubav sa mrznjom) ..Pozdravljam sve gradjane RS i FBiH,(BiH) i nikad priznanje za Republjik Kosova !

ODGOVORITE
Name

Logično

30.06.2015 07:53

Ne možete za dva dana (pa ni za dvije godine) riješiti problem koji se gomila 100 godina. Mi (Srbi) nkad nismo imali prave političare, diplomate. Uvijek smo se nešto kurč....i kao da smo Amerika. Kad pregovaraš o nekom problemu, moraš znati, ko si, šta si, koliki si, i odakle si. Praznom puškom se ne prijeti a mi smo to uvijek radili, i eto šta smo doživjeli. Da nas po ušima klepa ko stigne, pa i jedna Albanija. Ko su nama pravi prijatelji u svijetu a da se nešto pitaju. Komentar nije potreban.

ODGOVORITE