Ivanić pozvao Nikolića da ne dijeli Srbe

Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, danas je u svoje lično ime uputio pismo Ban Ki Munu, generalnom sekretaru UN-a i ambasadorima država-članicama Savjeta bezbjednosti, apelujući na njih da odustanu od izglasavanja Rezolucije o Srebrenici.

Bosna i Hercegovina 29.06.2015 | 13:48
Ivanić pozvao Nikolića da ne dijeli Srbe

Razlog za ovaj svoj čin Ivanić je na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci obrazložio time što Predsjedništvo BiH ne može postići konsenzus po ovom pitanju.

"Mislim da je ova rezolucije poslužila da se prilike u BiH u poptunosti promijene. Mi smo do unazad 15 dana imali pozitivnu priču u evropskom putu, Izjavu Predsjedništva jednoglasno potvrđenu u Parlamentu, dobili Sporazum o stablizaciji i pridruživanju, počeli smo razgovarati o evropskom putu i evropskim procesima, ali onda se desilo nekoliko događaja koji su BiH vratili unazad", rekao je Ivanić.

Zbog svega toga, zaključio je, danas više niko ne govori o budućnosti, svi govore o prošlosti.

"Društvo je potpuno podijeljeno povodom predstojećih događaja i 20. godina obilježavanja Sreberenice. Jedni snažno podržavaju rezoluciju, drugi je snažno osporavaju, a treći su indiferentni i evidentno je da postoje negativne posljedice cijele ove priče", rekao je Ivanić na konferenciji za novinare.

Ivanić se osvrnuo i na beogradski sastanak Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, sa Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem, predsjednikom i premijerom Srbije, ističući da ga može komentarisati "sada nakon što je prošao Vidovdan".

Ivanić je rekao da ne razumije šta su Nikolić i Dodik htjeli konferencijom u Beogradu, te da prevashodno ne razumije Nikolića, ali i da je očekivao "da ga njegovi savjetnici savjetuju kako se vodi spoljna politika u BiH, jer se odluke donose konsenzusom".

"Pozivam gospodina Nikolića da svoju političku strogoću malo više trenira tamo, jer smo mi ovdje ozbiljni političari i imamo puno igara u nogama, da se bolje pripremi i ne dijeli srpski narod zapadno od Drine. Jer bojim se da je nastupom koji je imao sa Dodikom ušao u tu priču", naglasio je Ivanić.

On je dodao kako bi Nikolić, "da je čitao diplomatsku poštu i medije, vidio da se i o deklaraciji i o rezoluciji odredio puno prije njega".

"Posebno ne razumijem Dodika, jer taj dan smo imali dogovor da ovo pismo zajedno potpišemo i za to smo imali podršku dijela ambasadora ozbiljnih zemalja, a i Dodik je pristao na to", rekao je Ivanić, zaključivši kako ne razumije "šta je Dodiku trebao takav beogradski događaj".

 

Komentari / 45

Ostavite komentar
Name

Milos

29.06.2015 11:54

Nikolic je nesto veliki dobio od Baje...ja mislim da je u pitanju odijelo Granof!?

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

29.06.2015 16:32

Ma to je druže obratno. Valjda im je postalo vruće u Srbiji pa hoće da se presele kod nas. Reaguju na drugačiji način. Nikolić bi sam sebi oduzeo život da nije postao predsjednik, a ovaj dojahao je na tenkovima, prepravlja i kupuje izbore, mijenja čitave vreće glasačkih listića u jednoj opštini... čak pravi sebi odstupnicu nekakvim specijalnim jedinicama, zabranama štrajkova itd. Svo ovo ponašanje je djelo dresiranih EU ljigavaca čiji je obraz zgazila kao opušak. Ivaniću svaka čast za izjavu.

Name

Luka

29.06.2015 11:55

Nikolic se grozi na rijeci "politicki pobacaj" pa se uplasio da Dodik opet ne ponovi da ne znaju ni mjesnu zajednicu voditi!?

ODGOVORITE
Name

MLADI

29.06.2015 11:56

KAO I UVIJEK, PREDSJEDNIČE, MUDRO,ODLUČNO I ODMJERENO.SAMO TAKO, ŽIV TI BIO NAMA SRBIMA. MLADI SU UZ VAS.

ODGOVORITE
Name

TREBINJE

29.06.2015 13:30

MASITE I DALJE ZASTAVICAMA MOZDA CE JOS NEKO OD MLADIH DOBITI POSAO.

Name

Hasan

29.06.2015 12:01

Zašto vi ne glasate za Ivanića kada vas je toliko protiv Dodika? Gdje ste bili za vrijeme poplava? 99% vas nema posao a sjedite kod kuće i lupate gluposti po internetu,kada bi samo htjeli da radite i uzeli metlu u ruke pa Republika Srpska bi sijala kao Las Vegas a ovako sumnjam da vi ikoga volite i vi Srbi i vi Muslimani. Vi volite samo da ležite i da čekate pomoć a država vam je takva kakva je jer ništa ne radite da bi stanje popravili,čekate da vama nešto padne sa neba. Ovde širiti mržnju je bezveze i mislim da je vas više od 79% nepismenih. Samo da znate ja sam rođen u BiH koja danas budimo nerealni uz sve naše želje više ne postoji,volim Republiku Srpsku jer sam tu rođen i kao takva dok god mogu da dođem u nju meni lično ne smeta ni Dodik ni Ivanić ni bilo ko,a za mene je najljepša pa kakve god da su njene granice.

ODGOVORITE
Name

Hasan, al pravi.

29.06.2015 12:12

Pa gdje si sad rođen u RS-u ili BiH? Dobar pokušaj "Hasane" :D

Name

Re.Hasan

29.06.2015 12:20

I ja sam rodjen ali je ne volim. Nijedan Srbin ne kazem da voli BiH. Zato ne lupaj gluposti.

Name

Super_Mario

29.06.2015 13:33

Zivo sam u Austriji, Kanadi i Americi.. i ne znam koju zemlju Srbi vise mrze.Medjutim, tamo zive postuju pravila i kao obozavaju Srbiju, Rusiju, Grcku .. Slican odnos Srbi imaju prema Bosni i Hercegovini i naravno Hrvatskoj. Kod Bosnjaka i Hrvata je drugacije. Vole svoje zemlje i vole i postuju zemlje u kojim zive.

Name

Beg

29.06.2015 12:01

Precizno odmjereno i tacno Srbi. Vasa je Bosna kao i nasa Bosnjaka i Hrvata zajedno mozemo samo uz dogovor i ako ponekad se i razisli sa misljenjima.

ODGOVORITE
Name

california dreamin

29.06.2015 12:41

Ovaj Dodik je neuništiv. Čak je Nikolića i Vučića okrenuo na svoju stranu. Glavna teza mu je da nema njega ukinuli bi Srpsku, dok su ovi ostali kukavice i izdajnici.

Name

Konesnzus

29.06.2015 12:46

On ovo pismo onda nije smjeo poslati bez odobrenja Bakira i Čovića. Jebeš ustav kad za jebeno pismo moraš pitat još dvojicu i nek jednog zasvrbi južnije od duše pismo se ne može poslati.

Name

Bane

29.06.2015 14:21

Samo ako je Republike Srpske onda Bosna moze biti i srpska.

Name

gde ti je Oric

01.07.2015 19:31

Vasa je kad negirate i ne dizete optuznice za ratne zlocine nad Srbima, kad se trpate u pune autobuse da Hrvatima i Srbima odredjujete ko ce da zastupa njihove interese (Srebrenica, Komsic, Ivanic) ili kad dvojica muji sa arapskim imenima uzmu plate i mesta u parlamentu prijavivsi se kao Srbi, ali da li takva moze da bude i nasa - sumnjam

Name

Sarajevo

29.06.2015 12:02

Ivanic kaze da BiH nece u NATO ako Srbija ne udje.Nikolic odredjuje kada ce se Predsjednistvo BiH sastati...e Bosno moja jadna li si.....

ODGOVORITE
Name

jasno ko dan

29.06.2015 12:04

Nikolic pokusava da se nametne kao nekakav vodja svih Srba, a Baja kao onaj koji ga na daljinski navodi i huska na Ivanica. Ovim svim potezima su pokazali da im probitak drzave nije bitan i da je jedino bitno da se doticni ponizi. Kad su vec od njega nesto trazili mogli su ga pozvati na sastanak i konsultovati umjesto sto nespretno srocenim naredbama u formi ultimatuma pokusavaju da ga ponize i potkopaju mu poziciju koju trenutno obavlja.

ODGOVORITE
Name

SAŠA

29.06.2015 12:21

Zašto ne hapsite lopove? Koga lažete? Ovakvim izjavama dajete politički legitimitet Dodiku gurajuću u stranu sve lopovluke o kojima ste trubili prije izbora? Lopove interesuje Srebrenica - kako da ne? Lopove interesuje jedino to da se o lopovlucima ne govori...

ODGOVORITE
Name

PETAR

29.06.2015 12:25

Nikolića niko ni u Srbiji ne sluša, a kamo li u Bosni i Hercegovini!!! Da ima DRŽAVNIČKE MUDROSTI, on se, BAR JAVNO, ne bi mješao u unutrašnje stvari SUVERENE DRŽAVE, pa makar to bila i BiH. No, on nije svjestan SVOJE POLITIČKE VAŽNOSTI, pa je DODIK bio u pravu, kad je njegov izbor, nazvao POLITIČKI "pobačaj"!!!

ODGOVORITE
Name

Hmmm za Milosa

29.06.2015 12:36

Kupio Nikolocevom sinu poslovni prostor u sred Knez Mihajlove,provjereno,ko ne vjeruje,neka saceka pad Milov i cuce se i za Vucica,skupi su ali podkupljivi...Ipak su oni bivši radikali a ko jednom promjeni stranku posle su pare samo bitne...Primjer:Spiric,Kalinic,sad papci...

ODGOVORITE
Name

Politika2015

29.06.2015 12:44

Svaka cast gospine Ivanicu to je pravi skolovani politicar Jer Nikolic i Dodik rade i protiv vas i gosposina Vucica to svak imalo razuman moze da primjeti.Sve sto vi pokusavate da uradite za srbe njih dvijica vas prikazuju kao idajnike srpskog naroda.

ODGOVORITE
Name

sigurno

29.06.2015 14:04

Gospodin,ivanic jedini politicar u bih koji je na visokojfunkciji je kulturan,korektan i skolovan.zna da misli svojom glavom i netreba da ide po pamet kao ovi drugi,od od zagreba preko beograda do ankare.

Name

Hrabrost

29.06.2015 12:55

Ovo je prvi put da jedan visoki politicar iz RS se suprostavi srbijanskom politicaru na vlasti.Bravo za takav potez.Nikolic je pokazao da nema mudrosti,pa ce sledeci put voditi racuna kako da se obrati.

ODGOVORITE
Name

jhonny

29.06.2015 13:44

Da, ivanic zna reci da nas "rezolucija o srebrenici" vraca unazad,ali kad dodik govori o referendumu to nas ne vraca.Govori o referendumu ima 8 godina,a kad ga je uvijek neko pitao kad ce se dogoditi "jednoga dana".referendum se uvijek desi kad je dodikov mandat pri kraju da "namaze" narodu oci kako bi mu poklonili jos 4 godine. .

ODGOVORITE
Name

srbin

29.06.2015 14:36

E MOJ TOMO JEST TE BAJA NAVUKO ISPO SI DILETANT.

ODGOVORITE
Name

re Milos

29.06.2015 14:40

BRAVO MILOSE REDOVNO TOMI SALJU ODIJELA GRANOF IZ SARAJEVA.NEKA DEMANTUJE AKO NIJE ISTINA.

ODGOVORITE
Name

Neshvaćen

29.06.2015 15:06

Jadni smo svi mi, pogotovo Srbi, kada jedan privatnoškolac (Nikolić) daje sebi za pravo da savjetuje redovnog univerzitetskog profesora koji je doktorirao dok je bog hodao po zemlji. Nikakav komentar nije više potreban.

ODGOVORITE
Name

mila

29.06.2015 15:10

Baja drži u šaci, zbog prošlosti, i Nikolića i Vučića a još uz to široke je ruke,što je dovoljno da oboliš od amnezije.

ODGOVORITE
Name

soko

29.06.2015 15:12

Bravo za Hasana covjek je u pravu najvise za ovo sjedite kraj ovih kompjutera i kukate placate internet 60 do 80 maraka a skupa vam struja i nemate hljeba. Ja znam u Ugljeviku 20 godina sve jedni te isti traze pomoc a kile nece, a naravno da covjek voli mjesto gdje se rodio. Ja garantujem da smo ljudi da niko ne bi mrzio ni RS ni BiH jer mi ovdje zivimo ali ovi neljebovici podgrijavaju tenzije, ljudi besposlani a toliko zemlje zaraslo u zivice na selu ne mozes kupiti litar mlijeka a kukamo. Tito je bio u pravu, ne radis na to moras potpisat dobrovoljni rad ali ovome najvise doprinose nasi politicari i mediji.

ODGOVORITE
Name

Re.super Mario

29.06.2015 15:21

Bas si to lijepo rekao I to je 100% tacno.

ODGOVORITE
Name

Logika...

29.06.2015 15:36

Kako nas levate... Sve dogovoreno. Samo ovako mogu SVI ostati u fotelji. Ovome nema kraja... J..em nas SVE glupe i tupe.

ODGOVORITE
Name

Kacavendic

29.06.2015 15:36

Ko je sa Dodikom imao posla osim kumova i familije,kamarata,nije dobro prosao u zivotu.Tako da Toma diploma ide putem kojim se redje ide.

ODGOVORITE
Name

Modriča

29.06.2015 15:39

Bravo Ivaniću,mudro ,vidi se da si doktor za ove političare .U svakom pogledu šalješ jednu pozitivnu energiju kao član predsjedništva dejtonske BiH. Isto tako u Republici Srpskoj gos. Adam Šukalo je pravo osveženje u poslaničkim redovima i nosilac nove ideje kuda i kako.Dobro je što se oslobodi Napredna stranka ovih iz DNSa i laktaškog SNSDe. Šukalo nam treba u svakoj opštini da razotkrijemo ove umrežene i okorjele vlastodržce,koji arče naše buđžete u cilju svoje promocije i koristi. PDV je uveden da dođe do napredka a već je više od deset godina a njega nema. Zato doktore Ivaniću samo tako i sa Adamom i njemu sličnim napred onda ima nade.

ODGOVORITE
Name

Magistra vitae

29.06.2015 16:09

Predsednik Toma ima očito loše pripreme. Ali, gore do toga i još mučnije za slušati je kad govori ono što sam smisli ili što mu padne na pamet.

ODGOVORITE
Name

Mi sami

29.06.2015 17:41

Od RS Nikolicu...Nemoj ti da nam govoris ko je Srbin a ko ne.Ti ces nam reci sta je za nas dobro.Od..bi od RS!!!!!

ODGOVORITE
Name

пуковник

29.06.2015 18:15

Ре Петар,а шта ти знаш о Србији и нашем председнику?Ниси ти Србин!

ODGOVORITE
Name

Gospodin

29.06.2015 18:19

Ivanicu pusti Nikolica okreni se Bosni i nasem narodu da nama bude bolje.Zasto Vucic ne slusa Rusiju samo vodi Srbiju naprijed radi onako kako ti srce govori a ne kako ti drugi namecu vi to mozete u opoziji zajedno sa gospodinom Bosicem samo tako mozete ostati na vlasti.

ODGOVORITE
Name

realno

29.06.2015 18:45

Nikolic da li vidi svoju sposobnost, treba na vrijeme da se povuce sa te funkcije i da ustupi mjesto sposobnom i obrazovanom covjeku za politiku jedne drzave.Neko ce iskoristiti njegovo neznanje na stetu SRBIJE.

ODGOVORITE
Name

Pele

29.06.2015 19:54

Šta bi Nikoliću da onako priča o Ivaniću,najboljem političaru u RS, i BiH.

ODGOVORITE
Name

Thomas

29.06.2015 20:18

Ne razumem o cemu se radi ovde?

ODGOVORITE
Name

Serafim

30.06.2015 05:47

Srbin ima jednu misao u srce mu Bog upiso samo Srbin nema sloge otuda mu bede mnoge. Ovde se vidi nasa nesreca zavadjamo se izmedju sebe a dvorimo dusmane, ovo Ivanicu nije trebalo da napada Nikolica jer to iz ljubomore ne znam ali sa Dodikom se mogao na sastanku suociti i reci pred svima sta ima.

ODGOVORITE
Name

samo ona

30.06.2015 05:50

Svaka cast. Sam nas u onoj emisiji nazvao "Bosancima". Eto sta smo im, sad ovako sad onako. Mi vodimo svoju politiku, najljepse je kad smo nezavisni.

ODGOVORITE
Name

Serafim

30.06.2015 06:17

OKO 40 komentara ni ja ne razumem sta i zasto se Ivanic tako obraca Nikolicu sta je to Nikolic rekao pa da se komentarise kao podela Srba ko zna neka napise molim Vas lepo, jer ovde nista nije meni jasno.

ODGOVORITE
Name

normalan ...

30.06.2015 07:39

E,gospodo komentatori ,kako Vas je lako navesti na "led"...samo vi raspalite ,to je dobro ,znaju pravi Srbi sada politiku voditi ...strpljenje ,samopouzdanje ,sloga, Srbija...

ODGOVORITE
Name

rajko

30.06.2015 08:57

Ljudi,citavo vrijeme se provlaci pogresna teza,zato sto niko ne slusa sta se kaze.Cak i mediji. Ivanic je rekao :"da Nikolic pokusava da dijeli Srbe s ovu stranu Drine,a ne na lijeve i desne oko te rijeke.

ODGOVORITE
Name

mister_no

30.06.2015 22:17

Izađi Ivaniću iz Bakirove g....e!

ODGOVORITE