Manji udes vozila u pratnji ministarke

U lakšoj saobraćajnoj nezgodi, u kojoj je učestvovalo vozilo u pratnji potpredsednice Vlade Srbije i ministarke Zorane Mihajlović, niko nije povređen i pričinjena je manja materijalna šteta.

Srbija 29.06.2015 | 09:36
Manji udes vozila u pratnji ministarke

Kako se ističe u saopštenju kabineta potpredsednice Vlade, vozač iz njenog kabineta vozio je po propisima na čemu se "i insistira u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a ministarka Mihajlović svojim primerom, kao i nizom akcija, zalaže se za veću bezbednost u saobraćaju", prenosi Tanjug.

"Svi u automobilu su bili vezani, a vozaču i suvozaču se prilikom sudara nisu ni aktivirali vazdušni jastuci, što govori da se nije vozilo brže od zakonom propisane brzine", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje po povratku s Kopaonika, u četvrtak, 25. juna, gde je Mihajlovićeva otvarala "Putarijadu 2015", iznenada je automobil marke "golf" presekao putanju kretanja vozilu u kojem je bila Mihajlović tako što je hteo da se u uključi na magistralni put u suprotnom smeru preko pune linije.

"Vozač potpredsednice Vlade je uspeo veštim manevrisanjem da izbegne sudar sa golfom koji se uključivao na magistralni put, ne gledajući da li se tim putem neko kreće. U vozilu koje je bilo iza Mihajlovićeve, nalazili su se njeni savetnici i snimatelj. I pored kočenja i manevrisanja nije bilo moguće da se golf mimoiđe, pa je došlo do sudara", navodi se u saopštenju.

Članovi kabineta potpredsednice Vlade Srbije, kao i snimatelj, dali su izjave policiji koja je došla na uviđaj.

"Odmah posle nezgode vozač 'golfa' je izašao iz automobila vidno uzbuđen, shvativši šta je uradio, da se uveri da nikoga nije povredio i pri tom je zahvaljivao što se sve dobro završilo u odnosu na to šta je moglo da se dogodi", istaknuto je u saopštenju.

Povodom pojedinih medijskih napisa istaknuto je i da potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović nikada nije imala obezbeđenje.

Izvor: Tanjug

 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Serafim

29.06.2015 07:49

Kako pravo radila tako joj Bog pomogao, ona je zmija u nedrima razapete Srbije!!!!!

ODGOVORITE
Name

Srbin

29.06.2015 07:56

I Vuk Draskovic je imao slicnu situaciju. Nasa posla.

ODGOVORITE
Name

Ovi iz balkanskih vlasti

29.06.2015 08:47

Na otvorenoj cesti, obično voze nikad ispod 150. I uvijek su u pravu.

ODGOVORITE
Name

loli

29.06.2015 09:05

Mozda su bili oni krivi, dekocentrisani nakon onoliko zvizduka naroda? Kazu da je zmija i ja mislim da je guja u njedrima. Nama onakva ne treba.

ODGOVORITE
Name

rodjo

29.06.2015 09:31

Ja iz RS pitam se,kad ce jednom tu Srbiju da vode ljudi iz Srbije?

ODGOVORITE
Name

Md

29.06.2015 13:18

Steta

ODGOVORITE