Dva radnika pala sa skele u Rafineriji nafte

Radnici preduzeća "Bosnamontaža" iz Prijedora Ž. Č. i N. K. povrijeđeni su usljed rušenja montažne skele u krugu Rafinerije nafte u Brodu.

Republika Srpska 27.06.2015 | 07:46
Dva radnika pala sa skele u Rafineriji nafte

Teže povrede zadobio je Ž. Č., dok je N. K. lakše povrijeđen. Obojica su nakon ukazane prve pomoći u Brodu prevezeni u dobojsku bolnicu "Sveti apostol Luka".

- Nakon pregleda pacijent Ž. Č. zadržan je u bolnici, dok je N. K. pušten na kućno liječenje - rekli su u CJB Doboj.

Nesreća se dogodila tokom rekonstrukcije rezervoara "B-97" kada je dizalica koja je podizala centralni stub pomjerila skelu na kojoj su stajali radnici i srušila je.

Iz preduzeća "Bosnamontaža" u petak su rekli da se povrijeđeni radnici osjećaju dobro i da je, na svu sreću, izbjegnuta veća tragedija.

- O detaljima nesreće u Brodu ne možemo govoriti ništa dok nadležni državni organi ne završe svoj posao - kazali su u ovom preduzeću.

Kako nezvanično saznaje "Glas Srpske", dizalica koja je pomjerila skelu u vlasništvu je Rafinerije nafte Brod.

Jedan od radnika koji se u trenutku nesreće nalazio u blizini skele rekao je da se sve desilo u nekoliko sekundi.

- Ljudi su radili, ništa se nije čulo od mašina, kad na jednom poče galama. Kad sam se okrenuo, skela je padala, a radnici su već bili na zemlji. Odmah smo svi pritekli u pomoć, a ubrzo je stigla hitna - kazao je radnik koji je želio da ostane anoniman.

Iz Inspektorata Republike Srpske su rekli da su upoznati za nesrećom koja se dogodila u krugu Rafinerije nafte Brod, te da su uviđaj počeli u četvrtak.

- Više informacija o nesreći očekujemo u toku naredne sedmice - kazali su u Inspektoratu.

Nesreće

28. januar

Poginuli radnici preduzeća "Famus gradnja 3" Enes Halilović i Razim Halilović, dok je teško povrijeđen Nevzet Halilović kada se na njih obrušila skela na objektu koji su gradili na Marindvoru u Sarajevu.

23. april

Admir Dervić (33) nastradao je kada ga je usmrtila cijev kamiona mješalice. Dervić je radio u "Fazum gradnji" na izgradnji stambene zgrade u naselju Gore Rosulje u Visokom za firmu "IGM" iz tog grada.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Brod

27.06.2015 07:48

Glas Srpske brz i tačan, nesreća se desila u četvrtak, inspektori će detaljnije govoriti o nesreći narednih nedelja,sigurno oni isti što su vršili uviđaj kada je u slučaju urušavanje skele poginuo Radislav Lelić iz Broda.

ODGOVORITE