KFOR i UNMIK nisu zaštitili građane

Pripadnici KFOR-a i UNMIK-a, koji su 1999. godine na Kosmet došli sa zadatkom da zaštite preostale Srbe i ostale nealbance nisu učinili ništa da spreče stravične zločine koje su počinili albanci – pripadnici terorističke OVK, izjavio je predsedik Komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović, prilikom podsećanja na nevino strdale Srbe u opštini Istok 1999. godine.

Srbija 25.06.2015 | 22:33
KFOR i UNMIK nisu zaštitili građane

Ocenio je da su predstavnici medjunarodne zajednice u Pokrajini primenjivali dvostruke standarde i uvek na štetu Srba.

A predsednik Udruženja prorodica kosmetskih stradalnika Nataša Šćepanović od države očekuje pomoć u utvrdjivanju istine i stradalim Srbima i nealbancima.

Prisećajući se stradanja Srba i ostalih nealbanaca – kako u opštini Istok tako i drugim na Kosmetu, predsedik komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović podsetio je da predstavnici medjunarodne zajednice - koji su imali zadatak da ih zaštite, ni na koji način nisu ispoštovali mandat definisan Rezolucijom 1244.

Umesto da pruže sigurnost i osiguraju bezbednost svima koji nisu albanci KFOR i UNMIK nisu sprečili pripadnike terorističke takozvane OVK da počine stravične zločine.

Odalović veruje da će Sud za ratne zločine na Kosovu i Metohiji biti u funkciji pravde i procesuiranja počinilaca zlodela nad Srbima i ostalim nealbancima.

Iz Udruženja porodica kosovskih stradalnika obećavaju da neće zaboraviti surovost i brutalnost naoružanih kosovskih albanaca, otmice koje su organizovali, ubistva i silovanja koja su počinili, spaljivanja i mučenja u kojima su učestvovali.

Šćepanovićeva ističe da je etničko čišćenje u opštini Istok završeno juna 1999. godine i da se preko 100 osoba - od kojih je više od 60 Srba, vode kao ubijene i otete.

(BN TV)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

pomoc

26.06.2015 04:20

Oni nisu nikakva pomoc nikome samo trosak za UN. Posto njih samo Lova i Dijevojke i Provod sa puno Alkohola interesuje. Tako je to svuda u svijetu pa zasto bi na Kosovu bilo drugacije.

ODGOVORITE
Name

kako

26.06.2015 10:17

" Pa kako će srpski osvjedočeni neprijatelji štititi Srbe " , Bože svašta ?!

ODGOVORITE
Name

Sime

26.06.2015 14:07

I sta sad po tom pitanju cete uraditi? Pitam ja vas, dokle vise kuknjava, gdje je ta vlada i ko stiti taj narod??? Neko mora biti odgovoran ....

ODGOVORITE