Priština pokušala da preuzme Gazivode

Priština je u pregovorima u Briselu pokušala da jednim potezom preuzme od Srba kompletan elektrodistributivni sistema na severu Kosova i Metohije, uključujući Gazivode i trafo stanicu Valač, izjavio je danas direktor Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu s Prištinom Dragan Vladisavljević.

Srbija 23.06.2015 | 19:07
Priština pokušala da preuzme Gazivode

Vladisavljević je rekao da je stav premijera Aleksandra Vučića i srpske delegacije da se o ovome ne može pregovarati i da se moraju zaštiti interesi Srba na severu KiM i interesi Srbije.

- U pregovorima oko energetike, prištinska strana je pokušala da izadje izvan tehničkog dela razgovora o energetici i da predje na pitanje imovine i da jednim potezom pritanje Gazivoda i trafo stanice Valač i kompletnog distributivnog sistema na severu Kosova uzme od Srba u svoje vlasništvo - rekao je za B92 Vladisavljević, koji je prisustvovao u Briselu delu razgovora o energetici.

Na pitanje kakav je stav EU, Vladisavljević kaže da predstavnici EU pokušavaju da iznađu kompromis dve strane kako bi se došlo do rešenja koja su podjednako prihvatljiva ili podjednako nezadovoljavajuća za obe strane.

- Verujem da će naša delegacija učiniti sve da dođe do nekih rešenja u situaciji kada su u igri veoma veliki ulozi i sa jedne i sa druge strane i kad je reč o telekomunikacijama, i o energetici i najvažnije o pitanju zajednice srpskih opština- kaže Vladisavljević.

Prema njegovim rečima, atmosfera u pregovorima je stvarno napeta i veoma teška s obzirom da su očekivanja od ovih razgovora veoma velika.
 
Vladisavljević navodi da delegacija koju predvodi premijer Vučić ulaže puno napora da se postignu rezultati, približe stavovi i ostvari napredak u pregovorima.

Izvor: Tanjug

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Doda junior. ,

23.06.2015 17:14

Baja će to riješiti

ODGOVORITE
Name

Re

24.06.2015 05:23

Opsesija ili?