Pakistan: Zbog vrućine umrlo 700 ljudi

Pakistanski premijer Navaz Šarif proglasio je vanredne mjere pošto je broj žrtava toplotnog talasa u južnoj provinciji Sind dostigao skoro 700.

Svijet 23.06.2015 | 18:10
Pakistan: Zbog vrućine umrlo 700 ljudi

Nacionalna administracija za vanredne situacije saopštila je da je dobila naređenje od premijera da preduzme odgovarajuće korake povodom ove krize.

Vojska je angažovana na uspostavljanju centara za prijem ljudi koji dožive toplotni udar, kao i na pružanju pomoći ostalim državnim službama.

Mnoge žrtve su starije osobe iz siromašnijih porodica, prenio je Bi-Bi-Si.

Zdravstveni zvaničnici rekli su da je najviše žrtava u Karačiju, najvećem gradu u zemlji, gdje je temperatura dostigla 45 stepeni Celzijusovih tokom prethodnih dana.

Sekretar za zdravstvo u provinciji Sind Said Mangnejo rekao je da je 612 osoba umrlo u gradskim bolnicama u prethodna četiri dana. Još 80 umrlo je u privatnim bolnicama.

Korištenje električne energije za rashlađivanje uz pomoć klima-uređaja ove godine se poklopilo sa svetim muslimanskim mjesecom ramazanom.

To je opteretilo mrežu za prenos električne energije, pa se sporadično dešavaju prekidi isporuke struje, što je izazvalo proteste u pojedinim dijelovima grada.

Izvor: SRNA

Komentari / 0

Ostavite komentar