Potvrđena optužnica protiv sudije Miletić

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv sudije Apelacionog odjeljenja Suda BiH Azre Miletić osumnjičene za primanje dara ili drugih oblika koristi i kršenje zakona kao sudija, kao i protiv Senada Šabića i Rame Brkića koji su osumnjičeni za krivično djelo davanje poklona i drugih oblika koristi.

Bosna i Hercegovina 23.06.2015 | 14:05
Potvrđena optužnica protiv sudije Miletić

U optužnici se, između ostalog, navodi da su Šabić i Brkić, nakon što su nepravosnažno proglašeni krivim za organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom opojnim drogama, Miletićevoj putem posrednika S1 dali novac u namjeri da utiču na ishod žalbenog postupka, kako bi im bila umanjena kazna ili donesena oslobađajuća odluka.

Azra Miletić je, u okviru svojih ovlaštenja, uticala na donošenje takve odluke. Ona je u svojstvu sudije Apelacionog odjeljenja Suda BiH na ime donošenja povoljnije odluke za Šabića i Brkića u odnosu na prvostepenu presudu, od posrednika S1 prihvatila obećani novac.

Miletićeva je svjesno kršila dužnosti sudije i stvarala uslove za donošenje povoljnije odluke kojom bi, u postupku po žalbi, Šabić i Brkić bili oslobođeni krivice ili bi im se umanjila kazna izrečena prvostepenom presudom.

Šabić i Brkić su prvostepenom presudom Suda BiH osuđeni na 10, odnosno 11 godina zatvora za organizovani kriminal.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

pogled sa strane

23.06.2015 12:12

Ovakvih sudija u bosni ko pljeve. Čast izuzecima.

ODGOVORITE
Name

kiklop

23.06.2015 12:46

Takvu imate i u Mrkonjic Gradu krivicno osudjena za zloupotrebu sluzbenog polozaja presuda okruznog suda Doboj i normalno radi ko sudija a koliko je samo uvjeta dala za teska djela smijesno.

ODGOVORITE
Name

guni

23.06.2015 16:07

Cista slika pravosudja nedas kes padas na sudu mozes da imas 100% dokaze al ako platis nemoras imati dokaze onda su nebitni.

ODGOVORITE