Mićić: Zrenjanin kao primer za saradnju

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i zamenik gradonačelnika Saša Santovac organizovali su danas prijem za gradonačelnika Bijeljine Mića Mićića i njegove saradnike.

Region 22.06.2015 | 23:11
Mićić: Zrenjanin kao primer za saradnju

Gradonačelnik Mićić, koji je u posetu Zrenjaninu došao sa načelnikom Odeljenja za privredu i poljoprivredu Miletom Pejčićem, istakao je da je današnja poseta organizovana, pre svega kako bi se osvežilo prijateljstvo između dva grada koje traje dugi niz godina unazad.

- Bitnije je ipak razmeniti iskustva oko sveg aonoga što se dešava i radi u oblasti ekonomije i zapošljavanja.Mi želimo da sva pozitivna iskustva iz industrijskih zona u Zrenjaninu i iskustva u privlačenju investitora prenesemo u naš grad - rekao je Mićić i istakao da su Bijeljina i Zrenjanin slični gradovi i po veličini i po strukturi stanovništva, ali i po tome što se veliki broj ljudi bavi poljoprivredom. - Nadam se da ćemo pored današnjeg razgovora i osveženog prijateljstva imati i pozitivnih iskustava od ovog susreta - dodao je Mićić.

Gradonačelnik Janjić je takođe ukazao na značaj današnje posete i kada je reč o radnom delu sastanka, a istovremeno i kada se govori o jačanju prijateljskih veza između dva grada.

- Bijeljina je nama blizu, a opet daleko. Imamo prijatelje u tom gradu i sa njima razmenjujemo sve pozitivno iz oba grada. Kod nas u Zrenjaninu se od 1991. godine smanjuje broj stanovnika, dok se u Bijeljini broj stanovnika enormno povećava i to je nešto što nas oduševljava. S druge strane, naši pozitivni primeri su rad industrijskih zona i načini na koje pokušavamo da se izborimo sa najvećim problemom, ne samo u našem gradu, već i celoj Srbiji, da zaposlimo naše sugrađane. Siguran sam da ćemo posle ovih razgovora biti i mudriji i videti u kojim pravcima bi naša saradnja mogla da se razvija - rekao je gradonačelnik Janjić.

Gosti su zatim obišli centar grada, gde su se informisali o radovima na uređenju trga, Narodno pozorište „Toša Jovanović" i Savremenu galeriju, a zatim i industrijsku zonu Jugoistok.


Zrenjanin.rs

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Hmmmm

22.06.2015 21:26

Plus za gradonacelnika Micica,okuplja mlade i pametne ljude oko sebe a jedan od njih je i Mile Roki Pejcic...svaka cast... a ne kao Gavranovic neke tamo HOS ovce

ODGOVORITE
Name

RadikalNO

22.06.2015 21:57

Zrenjanin je u Srbiji grad koji je visoko kotiran u rangu lokalnog lopovluka i sprege gradskih čelnika sa kumovsko-rodbinskim vezama. Čini mi se da je Mićo otišao da usavrši svoje znanje na tom polju. Šteta što nije poveo i Miju. Idealan par.

ODGOVORITE
Name

bn

22.06.2015 22:37

Za Micu je najbolja Janja.

ODGOVORITE
Name

Mico

23.06.2015 08:01

Micic je proslost. Treba mu savjetovati da se sam skloni, tako je bolje za sve

ODGOVORITE
Name

Milan

23.06.2015 11:50

Lopov sa lopovom se nasao. Sa ovakvim kao Micic propadamo. Nista dobro nam nije donio , fabrike otvorio, samo zgrade ,ruse fabrike a sebi u dzep.

ODGOVORITE