Stefanović: O Oriću sada odlučuju drugi

U slučaju izručenja Nasera Orića država je uradila sve što je trebalo i o tome sada odlčuju organi drugih država, izjavio je Nebojša Stefanović, ministar policije Srbije.

Srbija 22.06.2015 | 13:59
Stefanović: O Oriću sada odlučuju drugi

"Ono što je bilo do Srbije - mi smo uradili. Potvrđeno je da je optužnica na snazi i Ministarstvo pravde je tražilo izručenje. Sada je na organima drugih država da odlučuju o tome", rekao je Stefanović, a prenosi B92.

"Srbija je, precizirao je, učinila sve da neko ko je osumnjičen da je počinio najteže zločine i najteža krivična djela dođe i odgovara pred našim sudom", dodao je Stefanović.

Ministarstvo pravde zatražilo je juče od Švajcarske izručenje Orića, koji je u uhapšen 10. juna u Bernu po srpskoj potjernici zbog sumnje da je izvršio ratne zločine.

Uz zahtjev za izručenje Švajcarskoj je proslijeđena i prateća dokumentacija u vezi sa optužbama za koje ga tereti Tužilaštvo za ratne zločine.

Oriću je nakon hapšenja određen ekstradicioni pritvor.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je povodom hapšenja Orića da Srbija ne smije da odustane od zahtjeva za njegovo izručenje.

Bivši komandant muslimanske vojske je nakon hapšenja u Bernu izjavio da "odatle u Srbiju živ neće".

Srbija je potjernicu za Orićem raspisala 2014, zbog sumnje da je počinio krivično djelo ratnog zločina nad srpskim stanovništvom u Srebrenici 1992. godine.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Serafim

22.06.2015 12:19

STA SAD??? Pa ceka se da se zavrsi ta ceremonija u Srebrenici pa da zlocinac dodje na mesto svoga zlocina ali politika se umesala jer se Ameri i Nemci boje da Oric ne progovori da je dobijao od njih, oruzje pare i instrukcije kako i na koj nacin da izvrsi te zlocine oni su kada su se umesali mudzahedini napravili pravi pakao Oric se sa mudzahedinima zbratio i pod njegovom komandom su izvrseni stravicni zlocini. Ta odgovornost nije i ne moze biti pojedinaca, zlocini su bili organizovani i pod komandom Alije izmetbegovi]a, znaci komandna odgovornost sa najviseg vrha armije BiH kako se tada za vreme rata u kasabi zvala.

ODGOVORITE
Name

odgovor

22.06.2015 13:10

Serafim,nisi ti normalan,idi popi tablete svoje i smiri se malo prije nego sto pocnes divljati po komentarima i svoje frustracije ovde istresati bolesnik

Name

JAJA

22.06.2015 16:05

Tako je Serafim!!!

Name

Требиње

22.06.2015 22:12

Серафим потпуно се слажем са коментаром.Сада ће га Швајцарци морати вратити али у Босну Бакиру а не у Србију јер су се Амери ту умијешали а Стефановић то не смије рећи већ увија у обланду:ми смо урадили све, није до нас...

ODGOVORITE
Name

Md

23.06.2015 11:19

U pravu si Serafim,vidim po minusima da janjicarima ne odgovara istina.

ODGOVORITE