Engleski fudbaleri zgrozili svijet

Engleski mediji raspisali su se o fotografiji koja je šokirala zemlju.

Svijet 22.06.2015 | 11:13
Engleski fudbaleri zgrozili svijet

Naime, na pripremama mlade reprezentacije Engleske nogometaši su fotografisani kako tokom ručka za jednim stolom sjede tamnoputi igrači, a za drugim bijelci...

Ali, to nije sve. Daily Mail, koji donosi priču o tome, objavio je još nekoliko sličnih fotografija na kojima se dobro vidi kako su pomenute dvije grupe odvojene. 

Nakon objave ovog članka javnost se podigla na noge, a selektor U-21 reprezentacije Gareth Southgate morao je brzo reagovati.

''Iz iskustva kojeg ima u radu s mladim igračima, mogu vam reći da takvih problema nemamo. Fotografija nije reprezentativna, ne pokazuje pravu situaciju. Svako ko poznaje ovu grupu igrača i ko ih je viđao u posljednje dvije godine, bilo u hotelu ili na terenima za trening zna realnu situaciju, rekao je Southgate te nadodao:

''Fudbal nadilazi vjeru, rasu i sve ostalo. Svjestan sam problema u društvu i znam da svi možemo i bolje, ali ove optužbe na račun moje ekipe mi teško sjedaju na želudac. U karijeri sam igrao s tamnoputim igračima, a s nekima sam ostao jako blizak. Nikada nisam stvarao razliku među igračima'', rekao je Southgate.

Izvor: Dnevni avaz

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

loli

22.06.2015 09:19

Ko eurokrem, u istom pakovanju al podijeljeno bogami. Djeca vise vole cokoladno. Eto im raspada.

ODGOVORITE
Name

kokuzni bošnjo

22.06.2015 10:57

A drugi šok je što jedu a ramazan

ODGOVORITE
Name

Требиње

22.06.2015 22:02

Да а знају другима уводити "демократију", "резолуције", итд.Није џаба она стара изрека Енглеска стара к...а европска

ODGOVORITE